Yvo van Engelen vertrekt bij OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Na zeven seizoenen komt er een einde aan het huwelijk tussen Yvo van Engelen en OJC ROSMALEN. De captain – die vandaag toevallig zijn 31e verjaardag viert – hoopt de laatste seizoenen van zijn voetballoopbaan als vaste kracht door te brengen en heeft daarom in goed overleg besloten te vertrekken bij de Topklasser. “Ik sta open voor alles.”

Het was een moeilijke keuze om het rood-zwart te verlaten, zo vertelt Van Engelen aan 073voetbal.nl. Het liefst had hij de komende jaren nog wekelijks in Rosmalen aan de aftrap gestaan. Maar nu dat er niet meer in lijkt te zitten, kiest hij toch voor een nieuwe uitdaging die hopelijk op zijn pad komt. “Er zijn natuurlijk een aantal factoren waarop je die keuze maakt. Plezier, speeltijd, waardering, leeftijd, uitdaging, enzovoorts. Maar onder aan de streep vond ik het tijd om nu het nog kan eens bij een andere club te kijken. Ik speel nu zeven jaar bij OJC en het is mijn enige amateurclub op seniorenniveau. Ik ben dus ook wel eens benieuwd hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat.”

Er speelt nog niets concreets, maar Van Engelen heeft de knoop desondanks al doorgehakt. Hij maakte de keuze op gevoel. “Natuurlijk, ik had OJC achter de hand kunnen houden. Maar ik wil gewoon eerlijk zijn naar de club, zodat die nu kan anticiperen op mijn vertrek. Ik wil gewoon iets nieuws, een nieuwe uitdaging en heb geen specifieke voorkeur. Niet voor zaterdag of zondag, niet voor een bepaalde klasse. Ik sta overal voor open en als er clubs zich melden dan kijk ik gewoon welke het beste bij me past, waar ik de meeste uitdaging zie en waar het totaalplaatje het beste is.”

Missen
David Vecht, de nieuwe trainer van OJC ROSMALEN vindt het jammer dat Van Engelen de club gaat verlaten, maar kan zijn vertrek wel begrijpen: “Yvo wil meer zekerheid om aan spelen toe te komen in deze fase van z’n carrière. Hij heeft nooit gevraagd om een basisplek, maar met Bas (Peters, red.) en Frank (van Mosselveld, red.) heeft hij geduchte concurrenten. Ik ben wel overtuigd van z’n kwaliteiten en vind het jammer dat we niet gaan samenwerken. De laatste maanden heb ik intensief en veel contact gehad met Yvo, met betrekking tot het komende seizoen. Dat zal blijven, gezien z’n rol als aanvoerder. Hij zal zeker gemist worden bij OJC gezien z’n kwaliteiten en fijne persoonlijkheid.”

Op zijn beurt zal ook Van Engelen de Rosmalense club gaan missen, zo weet de voetballende verdediger maar al te goed: “Ik heb me altijd thuis gevoeld bij OJC. Wie weet dat ik er na mijn carrière in wat voor rol dan ook terugkeer. Ik heb daar in het verleden met verschillende mensen over gesproken, dus de ideeën zijn er zeker. Maar ik wil eerst nog lekker voetballen. Hopelijk bij een club die net zo goed bij me past als OJC Rosmalen.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven