Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Hercules

www.ojcrosmalen.nl
Aanstaande zondag ontvangt OJC ROSMALEN op eigen veld USV Hercules. De Utrechters zijn terug te vinden op een tiende plaats en kunnen het seizoen lekker uitspelen. OJC mocht afgelopen zondag drie hele belangrijke punten bijschrijven aan het totaal en is met Sneek Wit Zwart en Magreb ’90 in gevecht om de play-outs te ontlopen.

Er was voor OJC ROSMALEN wel haast geen beter moment denkbaar om de negatieve serie tegen UNA een positieve wending te geven. Zo blijkt maar weer dat behaalde resultaten uit het verleden geen enkele garantie geven voor de toekomst. In het kader daarvan…..OJC ROSMALEN wist in een officiële wedstrijd nog NOOIT te winnen van USV Hercules. Datzelfde geldt overigens voor de Utrechters, want alle drie de voorgaande onderlinge ontmoetingen eindigden steevast in een gelijkspel. Als OJC en Hercules zich aan de ingezette reeks gaan houden is de kans groot dat het duel van aanstaande zondag in 2-2 zal gaan eindigen.

USV Hercules speelt op het oog al een tijdje om des keizers baard. De Utrechters komen alleen theoretisch nog in aanmerking voor promotie naar de tweede divisie en het gevaar van spelen in de onderste regionen is al weken geweken. Zolang er echter een kans is op promotie moet je in dat voetbalwonder blijven geloven en dus heeft USV Hercules mathematisch gezien nog wel iets om voor te voetballen. Ondanks het feit dat het heilige moeten er qua ranglijst dus vanaf “lijkt”, doen de Domstedelingen het de laatste weken meer dan uitstekend. De laatste nederlaag dateert alweer van 13 maart (VVSB) en daarna volgden gelijke spelen tegen UNA en JVC Cuijk….en overwinningen op Sneek Wit Zwart en AFC. Stuk voor stuk knappe resultaten als je in ogenschouw neemt dat alle vier die ploegen overduidelijk nog wel alles te winnen hebben. Blessures komen nooit op het goede moment, maar in de wetenschap dat USV Hercules in veilige haven is hadden de drie blessures die het anderhalve week geleden in de oefenwedstrijd tegen Jong De Graafschap opliep ook niet eerder moeten komen. De ploeg van trainer Eric Speelziek versloeg de jonge Superboeren met 3-1, maar zag Tyrone Fonville, Kevin Ligtermoet en Roy Kelder met (zware) blessures afhaken. Laatstgenoemde zal door de knieblessure die hij opliep daardoor dit seizoen niet meer in actie gaan komen. In de wedstrijd van afgelopen zondag tegen JVC Cuijk zag het daarnaast Waddi Ouirzane met rood het einde van de wedstrijd niet halen.

OJC won afgelopen zondag volgens de verhalen lelijk en op een diefje van UNA. Aan de kant van UNA was scheidsrechter Steeg de gebeten hond, maar daar maalde aan Rosmalense zijde niemand om. Ik kon vanuit mijn positie niet oordelen over wel of geen penalty en vond de tweede gele kaart voor Glenn Schapendonk ook overbodig, maar wat koop je daar achteraf voor. In deze fase van de competitie zijn het alleen de punten die tellen. Daarnaast moet je je vooral druk maken om zaken waar je wel invloed op hebt…..en daar valt naar mijn bescheiden mening de arbitrage nog steeds niet onder. Aan het einde van de rit sta je uiteindelijk daar waar je hoort en zijn de beslissingen in je voor- en nadeel ook tegen elkaar weg te strepen. Dit is overigens zeker niet praten in eigen parochie, want hetzelfde zei ik na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Lienden waarin een treffer van OJC om op zijn minst twijfelachtig buitenspel werd afgekeurd of na de uitwedstrijd tegen De Treffers waar doelman Paul van den Elzen na amper acht minuten wel erg zwaar wordt bestraft. En als ik dan toch nog even mag terugkomen op de arbitrage van afgelopen zondag en daarin de aandacht van de scheidsrechter verleg naar diens assistenten, want wat waren die goed. Niemand kan daarin namelijk ontkennen dat de heren Cakir en Oskam er welgeteld geen enkele keer naast hebben gezeten. Laatstgenoemde spaarde zelfs nog één van de spelers van de thuisploeg tijdens de wedstrijd, maar daar hoor je achteraf niemand meer over.

Zondag mag OJC ROSMALEN op eigen kracht gaan proberen een unieke overwinning op USV Hercules binnen te halen. Een overwinning die de ploeg mogelijk weer een stapje dichterbij rechtstreekse handhaving in de Topklasse brengt. Afgelopen zondag mocht OJC in Zeelst rekenen op de steun van een grote supportersschare. Een grote steun die de ploeg ook aanstaande zondag op eigen veld weer meer dan goed kan gebruiken.

 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven