Actieve week Business Vrienden OJC Golfdag

www.ojcrosmalen.nl
Voor de derde opeenvolgende keer werd op maandag 9 mei de Business Vrienden Golfdag gehouden. De voorgaande twee jaren mochten we ons uitleven op de greens in Kerkdriel en dit jaar waren te gast op een van de meest luxe golfresorts The Duke in Nistelrode met dank aan de firma Hoedemakers, in het bijzonder Leo Hoedemakers.

De organisatie had dit jaar ook speciaal aandacht besteed aan de weersomstandigheden en zo hadden we de laatste mooie, zonnige en net niet te warme lentedag van een zomerse periode geregeld om een 9-holes ronde te lopen. De deelnemers werden verdeeld in groepen van 4 en voor de beginnend golfers was er een speciale clinic onder begeleiding van een pro. Al met al waren er weer een 40-tal deelnemers actief op het nieuwe recent aangelegde gedeelte van dit prachtige golfcomplex. Van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur werden de holes bestookt door onze fanatieke leden en na afloop druppelde  het ene na het andere team om zich te goed te doen aan een welverdiende afkoeling.

Bij een aan voetbal gelieerde Business Club hoort natuurlijk ook prestige en resultaat dus was er naast de wedstrijdwinnaar per team ook een prijs te winnen op de longest en neary (op speciaal verzoek hadden we dit jaar geen poedelprijs te vergeven. Het team dat met de eerste prijs aan de haal ging werd vertegenwoordigt door Mark Onderstein als teamcaptain en puntenteller (…), Gert Jan Westelaken, Floris Koopman en Govert vd Miessen; de longest werd geslagen door Eric Luyckx en de neary was ook voor de ‘West’. Na de prijsuitreiking werd er nog lang na gezeten en genoten. Het was weer een geweldige dag om op terug te kijken en ook de drank en de uitgeserveerde maaltijd waren van zeer hoog niveau hetgeen in enige contradictie stond met het niveau van sommige spelers…

Raymond Verheijen
Iedere jaar maakt het bestuur van de Business Vrienden geld vrij om te besteden aan een MVO-project. Zoals bekend hebben we voorgaande jaren o.a. de vrijwilligers van de Hospice en SJV gefêteerd en gebeurde dit meestal in de periode maart. Dit was ook dit jaar de bedoeling maar door een blessure van onze gastspreker is dit uitgesteld naar afgelopen donderdag 12 mei. Dit jaar hebben we als bestuur de bewuste keuze gemaakt om onze eigen vrijwilligers iets aan te bieden. Waarom ver halen als het zo dichtbij zit? Gezien het grote aantal vrijwillige trainers hadden we Raymond Verheijen uitgenodigd (foto) voor een sessie waarin hij zijn (uitgesproken en afwijkende) visie op voetbal, trainers en oefenstof met OJC zou delen, dus zeg maar ter lering ende vermaak. Vanaf half acht druppelden de eerste genodigden van het totaal aantal aanmeldingen van ongeveer 50 binnen. Iedereen werd ontvangen met een drankje en zo rond kwart over acht begon Raymond met zijn betoog.

Vanaf het ‘fluitsignaal’ was duidelijk dat deze anderhalf uur zich op het scherpst van de snede zou afspelen. Raymond probeerde met prikkelende en confronterende uitspraken en statements zijn gehoor tot een (inter)actieve houding en deelname te krijgen, hetgeen bij de een wat meer lukte dan bij de ander. Hij is er in ieder geval zeker in geslaagd om de meeste trainers met een boodschap (less = moore) naar huis te sturen en hierover te gaan nadenken. Het feit dat de boeken van Raymond na afloop gretig aftrek vonden, zegt wat dat betreft genoeg (er zijn overigens nog een aantal exemplaren a € 10,- [normaal € 19,50] te verkrijgen bij de servicedesk OJC).

Na afloop was er nog een drankje en een hapje en werd er nog geanimeerd gediscussieerd en konden we wederom terug kijken op een geslaagde MVO avond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven