Eerste trainingen voor derde divisionist OJC

www.ojcrosmalen.nl
Daar waar sommige clubs nog volop bezig zijn met seizoen 2015-2016, is men bij OJC Rosmalen alweer aan het voorbereiden op de nieuwe jaargang. Afgelopen vrijdag werd nog afscheid genomen van de vertrekkende staf en zaterdag vond alweer de eerste training met de nieuwe groep plaats. “Prima training, goeie sfeer”, aldus trainer David Vecht.

Wegens een toernooi op de eigen velden vond de eerste activiteit van 2016-2017 plaats in stadion De Vliert. “Mooi geregeld door OJC”, zegt Vecht. “Er was drie man van de medische staf aanwezig en de spelers hadden er zin in. Ik vond het een geslaagde ochtend.” Nog niet iedereen trainde met de groep mee, legt de nieuwe oefenmeester uit: “We laten nog een aantal spelers individueel optrainen, voordat we ze daar aan toevoegen. Op 16 juli, als we starten met de tweede periode van de voorbereiding, hebben we de selectie wel fit. Nu moeten we bij sommigen nog even voorzichtigheid betrachten.”



Om het gestel van de spelers in de gaten te houden, trainde OJC Rosmalen voor het eerst met hartslagmeters. “Top geregeld door mijn staf”, aldus Vecht. “We monitoren de fitheid van de spelers. Voor iedereen zoeken we de juiste balans met betrekking tot de arbeid-rustverhouding. We willen maatwerk leveren per speler. Ja, een flinke cultuuromslag binnen OJC. Maar het wordt allemaal geïntroduceerd met een glimlach en vol plezier.”

Noordwijk Cup
Plezier zal er zeker zijn tijdens de activiteiten om de ‘Noordwijk Cup’, die Vecht en de zijnen hebben bedacht. “We gaan daar komend weekend op trainingsweekend en samen met mijn assistent heb ik een competitief element ingebouwd. De ploeg is verdeeld in vier teams, onder leiding van vier captains. Eén team zal met de cup aan de haal gaan door voetbal- en niet-voetbalgerelateerde spellen te winnen. Het wordt hilarisch.”

OJC Rosmalen traint nog tot en met volgende week. De eerste voorbereidingsperiode wordt op zaterdag 18 juni afgesloten met een oefenduel op eigen veld tegen kersvers (en de allerlaatste) algeheel amateurkampioen Excelsior Maassluis, aanvang 14.00 uur.

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven