Nieuwsarchief

Filter overzicht

'Waarom kunnen wij niet van Sparta winnen?'

www.ojcrosmalen.nl
Zaterdag was er nog het competitietreffen met AFC, maar daar stonden sommige Rosmalenaren al amper meer bij stil. Er werd met 3-1 verloren en dat werd eigenlijk slechts ter kennisgeving aangenomen. Vandaag moet het namelijk gaan gebeuren. Dan komt het roemruchte S P – A R – T A op bezoek in het kader van de landelijke KNVB beker.

Natuurlijk baalt hij ervan dat OJC Rosmalen voor de tweede keer dit seizoen in competitieverband verloor. En uiteraard is de thuiswedstrijd tegen TEC, komende zondag, eigenlijk veel belangrijker. Maar toch kijkt Jesse Dibbets maar wat graag vooruit naar het bekerduel met Sparta Rotterdam. “Als je reëel bent dan weet je dat het erg lastig gaat worden. Maar je ziet elk jaar wel een of meerdere bekerstuntjes, dus waarom zouden wij het niet kunnen?”

De aanvallende middenvelder van OJC weet dat Sparta het, met een tweede plaats, goed doet in de Jupiler League. “Maar ik verwacht dat ze niet met het sterkste team zullen spelen.” Neem daarbij het vreemde aanvangstijdstip (17.00 uur), heel veel (jeugd)leden van OJC en overige toeschouwers dicht langs de lijn en het feit dat het een bekerwedstrijd betreft, die niet zelden verborgen krachten naar boven brengen. Er zou dus zomaar een stunt mogelijk kunnen zijn. Maar dan moet OJC ook wel weer eens een goede dag hebben natuurlijk. “De laatste weken is het in de competitie wat slapper dan in het begin. Waar dat aan ligt? Geen idee. Hopelijk kunnen we door middel van deze wedstrijd weer laten zien wat we kunnen, zodat we weer vertrouwen krijgen richting de competitie.”

Trainer Dennis Dekkers is het daar mee eens. Hij is niet te spreken over het treffen met AFC. “In onze ogen hebben we dat duel onnodig verloren. Vooral in de tweede helft ontbrak de heilige wil om ten koste van alles te winnen. Zij straalden dat veel meer uit en haalden de wedstrijd uiteindelijk dan ook verdiend binnen. Kijk op rtvnh.nl de samenvatting en oordeel zelf, dan zie je al genoeg….”

Europees voetbal
Over de mogelijkheden tegen Sparta is de coach kort: “Kans heb je altijd , maar dan moeten zij een off-day hebben en wij een superdag. Eerlijk gezegd haal ik zondag liever drie punten tegen TEC. Die zijn harder nodig en Europees voetbal gaan we toch niet halen, haha. Maar sowieso zullen we de persoonlijke duels veel mannelijker en scherper moeten spelen dan de laatste wedstrijden het geval is. We zijn veel te lief momenteel.”

Veel publiek
In de voorverkoop verzekerden al zeker 600 mensen zich van een plaatsje langs de lijn. En aangezien er gewoon kaartverkoop is aan de kassa, worden er nog honderden meer verwacht op De Groote Wielen. Dibbets hoopt op veel publiek: “Dat is goed voor de club en geeft ons als team ook een boost. Dat zag je tegen Sneek ook in de tweede helft, waar de supporters massaal achter ons gingen staan en we toch nog de 1-1 wisten te maken.”

Andere keuzes
Alle selectiespelers willen graag deel uitmaken van dit mooie affiche, maar over de opstelling kan Dekkers nog weinig zeggen: “Het is afhankelijk van het feit wie er fit en dus beschikbaar zijn.” Frank van Mosselveld lijkt sowieso te moeten passen, aangezien hij tegen AFC na een halfuur uitviel met een liesblessure. Guus Habraken deed zaterdag zelfs helemaal niet mee – hij haakte tijdens de warming-up af – maar lijkt tegen Sparta wel weer inzetbaar.

Dibbets is zeker weer van de partij. ”Ja, ik speel”, klinkt het volmondig, wanneer we er naar vragen. “Tegen AFC heb ik uit voorzorg niet zo lang gespeeld, zodat ik vanavond kan vlammen. In Amsterdam viel ik pas tien minuten voor tijd in, omdat ik de voorgaande week wat liesklachten had. Maar gisteravond hebben we het even getest tijdens de training en dat heeft geen problemen opgeleverd.” Over de rest van de formatie laat Dekkers ons in het ongewis: “We hebben een brede groep, waarin de verschillen minimaal zijn. En de resultaten van de seizoenstart geeft de technische staf voldoende ruimte om de komende wedstrijden andere keuzes te maken...”

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven