Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - TEC

www.ojcrosmalen.nl
Na het bekerspektakel van afgelopen dinsdag tegen Sparta Rotterdam staat met de ontmoeting tegen TEC Tiel aanstaande zondag de belangrijkste thuiswedstrijd van deze week op het programma.

Trots was het meest gehoorde woord afgelopen dinsdag na afloop van de wedstrijd, als men sprak over de prestatie van OJC. Alle aanwezigen hadden genoten van een heroïsche bekerwedstrijd die iedereen de volle 120 minuten op het puntje van de stoel deed zitten. Alleen Alex Pastoor bleek na afloop bij de nabeschouwing op Radio Rijnmond een compleet andere wedstrijd gezien te hebben. De hautaine trainer zei geen enkel moment getwijfeld te hebben aan een bekerzege van zijn ploeg, maar zijn gedrag langs de lijn deed toch licht zwetende okseltjes vermoeden.

Onder de aanwezigen was ook speler Bart Westerlaken van TEC Tiel. De geboren Nulander en protégé uit de jeugdopleiding van FC Den Bosch had er geen enkele moeite mee dat OJC de Rotterdamners tot een verlenging dwong.

In de jaren negentig en begin deze eeuw speelden OJC en TEC regelmatig in competitieverband tegen elkaar. Het waren immer amusante potjes op het scherpst van de snede. Vooral in Tiel was het destijds nagenoeg onmogelijk om te winnen. Door het soms aanwezige niveauverschil tussen beide ploegen en de nieuwe regioindeling kwamen de ploegen elkaar de laatste seizoenen minder frequent tegen. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van vorig jaar augustus. In de voorbereiding op het debuut in de Topklasse won OJC toen op eigen veld met 3-0 van de Betuwenaren. Het laatste officiële potje tussen OJC en TEC was de halve finale in de districtsbeker op dinsdag 7 mei 2013. OJC won die avond dankzij een benutte strafschop met 1-0 van TEC en plaatste zich voor de bekerfinale. Een finale die uiteindelijk verloren werd van het Zeeuwse Hoek.

TEC speelde begin 2011 nog in de 3e klasse, maar zette daarna een zeer succesvolle periode in, die voorlopig eindigde met het kampioenschap in de Hoofdklasse B. De ploeg debuteert dit seizoen in de Topklasse en kent met zeven punten uit vijf gespeelde wedstrijden een uitstekend begin.

Eén van de dragende krachten aan de kant van TEC Tiel is al sinds jaar en dag Leon Hese. De voormalig prof van PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport, De Graafschap en Cambuur Leeuwarden is naast een uiterst sympathieke persoonlijkheid ook nog een liefhebber van het spelletje pur sang.

OJC wacht de uitdaging om de trots van dinsdag om te zetten in punten. TEC kan op zijn beurt een klein gaatje slaan met de Brabantse buurman. Alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag. Ben op tijd, want ook dit keer is de aftrap weer om 14.00 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven