Nieuwsarchief

Filter overzicht

Homo? Het boeit geen flikker

www.ojcrosmalen.nl
Homo of biseksueel zijn boeit geen flikker. Want laten we wel wezen: homo of hetero, het maakt niets uit. Voetbal is voor iedereen. En iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie, moet er dan ook aan deel kunnen nemen. En niet alleen deelnemen. Het moet ook mogelijk zijn om als speler of speelster uit te kunnen komen voor je seksuele voorkeur en er in alle openheid over te spreken - van amateursport tot Eredivisie.

Ook volgens de visie van OJC ROSMALEN moeten alle doelgroepen bij ons kunnen voetballen en moet iedereen zich thuis kunnen voelen bij onze club. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat veel homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zich op en rond de velden niet veilig genoeg voelen om voor hun geaardheid uit te komen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat als de individuele teamleden één op één aangesproken worden zij het helemaal géén probleem vinden als er een homoseksuele medespeler mee voetbalt. Als club vinden wij uiteraard dat ook homoseksuelen zich ook bij onze club thuis moeten voelen.

Morgen, zaterdag 10 oktober 2015, is het dag van de homo in het voetbal. OJC ROSMALEN zal dan (zoals meerdere verenigingen in het land) de regenboogvlag presenteren op en rondom het complex. Wij hopen dat met het hijsen van de regenboogvlag, een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch, een volgende stap is naar volledige acceptatie van welke geaardheid dan ook, en op 10 oktober voor de homoseksualiteit in het bijzonder.

Mochten er vragen, opmerkingen zijn dan kun je je altijd wenden tot het bestuur of de commissie Sportiviteit en Respect. Ook zijn er binnen OJC ROSMALEN vertrouwenspersonen actief, die je kunnen helpen een dilemma te bespreken. Ze zijn bereikbaar via vertrouwenspersoon@ojcrosmalen.nl of 06-22812672.

Voor meer informatie zie: http://www.knvb.nl/watdoenwe/sportiviteitenrespect/homoacceptatie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven