Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing FC Lienden - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Zowel FC Lienden als OJC ROSMALEN kreeg deze week een bekerkater te verwerken. OJC verloor afgelopen zondag in de tweede ronde van de districtsbeker Zuid I na strafschoppen van tweede klasser Rood Wit Veldhoven. FC Lienden was op zijn beurt woensdagavond welgeteld één strafschop verwijderd van een gigantische bekerstunt, maar uitgerekend de met voorsprong allerbeste man op het veld (Guillano Grot) zag zijn penalty gekeerd worden. In de verlenging van de strafschoppenserie werd doelman Benjamin van Leer uiteindelijk de grote man aan de kant van Roda JC. Hij stopte de inzet van Christiaan van Hussen en schonk de ploeg uit Kerkrade bijna op zijn Duits een plek in de 1/8e finale van het KNVB bekertoernooi.

Deze week maakte Dennis Dekkers bekend aan het einde van dit lopende seizoen OJC ROSMALEN als hoofdtrainer te verlaten. Dekkers is na tien jaar trainerschap binnen OJC toe aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die ook middels een andere rol binnen OJC ROSMALEN kan komen te liggen. De nabije toekomst zal dit uitwijzen. Hopelijk krijgt Dennis Dekkers aan het einde van dit seizoen met minimaal handhaving een passend afscheidscadeau als trainer.

Zondag mag OJC ROSMALEN op bezoek bij de regerend kampioen van de Topklasse zondag. FC Lienden moest evenals de Rosmalenaren een aardige tol betalen voor het succesvolle afgelopen seizoen. De Betuwenaren zagen in de transferperiode zeven spelers naar elders vertrekken en leverden daar prompt bijna 50 doelpunten mee in. Tegenover die vertrokken spelers staat ook een volledig elftal aan nieuwelingen. FC Lienden versterkte zich met een mix van talent en ervaring uit het betaalde en top van het amateurvoetbal.

FC Lienden begon wat twijfelachtig aan de competitie. De regerend kampioen verloor op de openingsdag van Magreb'90 en moest zelfs tot de vierde speeldag wachten op de eerste zege. Na die zege bij De Treffers bleef de club uit de Betuwe ook ongeslagen in competitieverband. Nieuweling Guillano Grot is momenteel met vijf doelpunten topscorer.

OJC kan zich na het bekerechec van vorige week in Veldhoven volledig gaan focussen op de Topklasse. Het is nu vooral belangrijk om zo snel als mogelijk onderin weg te komen en de aansluiting te behouden met de grote middenmoot in de Topklasse. Het toverwoord hierin lijkt vertrouwen. Vertrouwen in eigen kunnen, maar vooral ook in elkaar. Wijzen naar elkaar is misschien wel het makkelijkste wat er is in de sport, maar wie uiteindelijk zichzelf in de spiegel aan durft te kijken en de waarheid durft te zeggen komt hier veelal beter uit. En als het dan toch individueel even niet lukt moet je altijd op één ding terug kunnen vallen... elkaar! De basis hiervoor ligt bij het team, want winnen van een team is het lastigste wat er is in de sport.

FC Lienden tegen OJC ROSMALEN begint aanstaande zondag om 14.30 uur op sportpark De Abdijhof aan de Molenstraat in Lienden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven