Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - WKE

www.ojcrosmalen.nl
Aanstaande zondag is OJC ROSMALEN gastheer van koploper WKE. De Drentenaren staan na tien speeldagen op 21 punten en hebben al een klein gaatje van vier punten met naaste achtervolger AFC geslagen.

Woonwagen Kamp Emmen is met 250 leden de kleinste amateurvereniging die uitkomt op het allerhoogste amateurvoetbalniveau van ons land. Dat dit niets hoeft te zeggen bewees de club op 20 juni 2009. De Drentenaren kroonden zich die dag tot Algemeen Nederlands Kampioen bij de amateurs.

Afgelopen zondag kroonde WKE zich tot kampioen van de eerste periode (link). Op eigen veld won de ploeg met 2-1 van JVC Cuijk. Helaas was de periodewinst niet het belangrijkste gesprek na afloop. In de tweede helft viel aanvaller Berend Oosting in bij de Emmenaren, maar na een paar minuten verdraaide hij zijn knie bij het afschermen van de bal. Per brancard werd Oosting van het veld gedragen. Inmiddels heeft een kijkoperatie uitgewezen dat Oosting zijn voorste kruisband heeft afgescheurd, de achterste kruisband ingescheurd en zijn meniscus is dubbelgeklapt. Het is volgens de arts uitgesloten dat Oosting ooit nog kan voetballen. Namens OJC ROSMALEN wensen wij hem uiteraard heel veel sterkte toe bij zijn langdurige herstel.

WKE zag in de zomerstop maar liefst twaalf spelers naar elders vertrekken en mocht op zijn beurt acht nieuwelingen verwelkomen. Talentvolle nieuwelingen en spelers die al wat jaartjes meelopen in de top van het vaderlandse amateurvoetbal. Een knappe prestatie van een club die dreigde niet meer in de Topklasse actief te zijn (link).

WKE herbergt sowieso een schat aan ervaring, want alleen al Antoine van der Linden, Angelo Zimmerman en Anton Jongsma zijn samen goed voor bijna 1000 wedstrijden in het betaald voetbal. Nieuweling Junior Albertus is met vijf doelpunten clubtopscorer bij WKE. De 19-jarige aanvaller uit Curacao stond als groot talent te boek in de opleiding van Feyenoord. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in de A1 van Feyenoord en speelde in Oranje o.18. Albertus leek in de zomerstop op weg naar FC Emmen, maar kwam vreemd genoeg terecht bij WKE. De naam Junior doet misschien anders vermoeden, maar OJC mag zich gaan opmaken voor een met alle respect imposante verschijning in de voorhoede van WKE.

OJC behaalde vorige week een verdienstelijk punt tegen regerend kampioen FC Lienden. Ook dat punt ging vergezeld van blessureleed. De Rosmalenaren zien Frank van Mosselveld door een hamstringblessure dit kalenderjaar niet meer in actie komen. Een blessure die bovenop de toch al “rijke”  lijst met afwezigen komt. Je moet je nooit verschuilen achter afwezigen, maar langzamerhand mag OJC hierover zeer zeker recht van spreken hebben. Tegelijkertijd biedt dit andere spelers een kans om zich te bewijzen. Eén ding is zeker, er staan zondag gewoon elf spelers aan de aftrap voor de Rosmalenaren en aan hen de taak om ziel en zaligheid in de jacht naar een goed resultaat te leggen.

De wedstrijd tussen OJC ROSMALEN en WKE begint aanstaande zondag om 14.00 uur op sportpark De Groote Wielen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven