Nieuwsarchief

Filter overzicht

Bevalling of niet, eerst nog even voetballen

www.ojcrosmalen.nl
Randy van Heijnsbergen wilde zijn team niet in de steek laten. Bevalling of niet, OJC Rosmalen zit al krap in de spelers en dus moest zijn vriendin het nog even twee, drie uurtjes zonder hem doen. “Direct onder de douche gesprongen en naar huis geracet? Nee, ik heb zelfs thuis pas gedoucht. Ben meteen na het laatste fluitsignaal in de auto gesprongen.”

Nu ie na een tijd bankzitten eindelijk weer basisspeler is, wil Van Heijnsbergen zich zoveel mogelijk laten zien en inzetten voor zijn club. Maar niets gaat natuurlijk boven de geboorte van zijn eerste kind. Gelukkig was ie netjes aanwezig toen zondag om 19.58 uur zoon Milan ter wereld kwam. “Mijn vriendin Carlie had voor de wedstrijd al gebeld. Voor de aftrap zat ze op 1 centimeter ontsluiting. De verloskundige zou om 17.30 uur terugkomen. Maar ze belde meteen na de wedstrijd, want toen was de verloskundige er al, omdat ze toen al op 5 centimeter zat.” Van Heijnsbergen zette direct koers richting St Michielsgestel en dat was maar goed ook. “Toen ik thuis kwam, had Carlie al bijna 6 centimeter.”

OJC verloor ‘s middags, met 0-1 van koploper WKE, en de linkspoot verzuimde in de slotfase een kans op de gelijkmaker te benutten. Daar ging de mogelijkheid om hem op te dragen aan de nieuwe aanwinst. “Ik had nog de kans om te scoren, ja. Dat was zeker mooi geweest voor Milan.” Meer dan ooit was Van Heijnsbergen er op gebrand om raak te schieten. Hij is weer terug in de basis en voelt zich als een vis in het water in Rosmalen: “Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor, toch? In het begin koos de trainer (Dennis Dekkers, red.) voor Jelle (Scholts, red.) dus ben ik gewoon hard blijven trainen en heb mijn kans afgewacht. Op de momenten dat ik mocht spelen, heb ik mijn best gedaan. Uiteindelijk koos ie weer voor mij als linksback en heeft ie Jelle naar het middenveld gezet. Zondag draaiden de rollen om en speelde ik in de tweede helft op het middenveld. Dat beviel goed, dus misschien blijft het zo wel staan. Dennis kan daarmee in principe alle kanten op. We hebben allebei de kwaliteit om allebei de posities in te vullen.”

Toch loopt het nog verre van vlekkeloos bij de topklasser, die onderaan de ranglijst bivakkeert. “Wat er nog aan schort? We scoren nogal moeilijk. Door veel blessures hebben we ook niet echt het systeem kunnen spelen wat we voor ogen hebben. We spelen het liefst 4-3-3, maar nu een beetje noodgedwongen 4-4-2. We hebben Daan (Schreuders, red.), Stefan (de Jong, red.), Tonev (de Bulgaar met de voornaam Tsvetelin, red.) en Joey (Lokasi, red.) die op de flanken kunnen spelen. En ik uit nood natuurlijk, haha. Maar door blessures is van die jongens dus alleen Joey inzetbaar momenteel.”

Zondag staat Van Heijnsbergen hoogstwaarschijnlijk weer aan de aftrap als OJC Rosmalen het in Den Haag opneemt tegen het eveneens laaggeklasseerde HBS. Of dat als verdediger of middenvelder zal zijn, dat is nog de vraag.

Bron: www.073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven