Nieuwsarchief

Filter overzicht

Beloften OJC schakelen Real Lunet uit

www.ojcrosmalen.nl
Niet voor het eerst was OJC Rosmalen 2 te sterk voor een standaardelftal. Dit keer moest Real Lunet er aan geloven en dus mogen de jeugdige Rosmalenaren een ronde langer genieten van hun deelname aan de ‘grote’ districtsbeker. Hun volgende tegenstander? Dongen 2, een van de weinige serieuze tegenstanders in de reserve hoofdklasse...

In het begin van de wedstrijd leek het er zondagmiddag niet op dat Real, dat een moeizame seizoensstart kent in de 2e klasse H, averij zou gaan oplopen. “We begonnen moeizaam en hadden vooral het eerste kwartier veel moeite met de speelwijze van Real Lunet”, geeft Ritchie van Ooijen toe. “Daarna stond het stuk beter, kwamen ze er bijna niet meer doorheen en begonnen we zelf ook beter te voetballen.” De linkerverdediger van OJC zag teamgenoot Diego Meerveld voor 1-0 tekenen en daarmee de ruststand op het scorebord zetten. “Een prima goal, na een goede assist van Erik van Beekveld.”

Na de thee kwam Real binnen vier minuten terug in de wedstrijd. Gino Dix schoot zeer fraai binnen, maar daar liet de thuisploeg zich niet door van de wijs brengen. Van Ooijen: “We knokten onszelf weer goed in de wedstrijd en maakten er weer 2-1 van door goed druk zetten. Real is daarna eigenlijk niet meer gevaarlijk geworden, dus ik vind dat wij verdiend doorgaan naar de volgende ronde.” Daarin treft OJC een goede bekende. Dongen 2 heeft zich eveneens voor de 4e ronde geplaatst. Na Blauw Wit’81, ONI, OVV’67 en SC Gastel versloegen zij gisteren ook vierdeklasser ZIGO met 2-0.

Standaardklasse
Eens te meer komt de vraag naar boven of het niet verstandig is voor de KNVB om talentvolle tweede elftallen als dat van OJC Rosmalen niet beter in een standaardklasse in te delen? “Ik denk persoonlijk van wel”, zegt Van Ooijen. “We hebben een prima, jonge, voetballende ploeg en kunnen het iedere tegenstander lastig maken. We hebben niet voor niets alles nog gewonnen in de reserve hoofdklasse. En we winnen van verschillende eerste teams, zoals nu van Real en eerder van Wilhelmina en RKTVC. Op welk niveau wij zouden thuishoren? Lastige vraag, maar ik denk dat de 2e of 3e klasse zeker haalbaar zou zijn.”

Bron: www.073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven