Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - De Treffers

www.ojcrosmalen.nl
Zaterdagavond speelt OJC ROSMALEN om 18.00 uur op eigen veld tegen De Treffers. Een voorbeschouwing op dit duel tussen de nummers 13 en drie uit de stand van de zondag Topklasse.

In de zomerstop raakte De Treffers in Santiago Palacios Macedo zijn topscorer kwijt. De geboren Mexicaan, die tevens over een Frans paspoort beschikt, was in het afgelopen seizoen goed voor 27 doelpunten. Santiago Palacios Macedo vertrok naar Roda JC en dat verhuurde hem aan het begin van dit seizoen aan MVV. In Maastricht zette hij zijn handtekening ook alweer onder 4 doelpunten.

De Treffers kwam in zijn zoektocht naar doelpunten al snel terecht in Rosmalen.... en dus is het aanstaande zaterdag een weerzien met Wesley Meeuwsen. Dat De Treffers en Meeuwsen tot op heden een goede combinatie is blijkt wel uit het feit dat de misschien wel beste spits van de topklasse ook nu alweer op negen treffers staat. OJC kent Meeuwsen en Meeuwsen kent OJC, benieuwd wie aanstaande zaterdag de slimste is.

De treffers is echter meer dan Wesley Meeuwsen alleen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat De Treffers veruit de meest productieve ploeg in de zondag Topklasse is. Na twaalf wedstrijden staat de teller voor de Groesbekers op 28 treffers... elf meer dan bijvoorbeeld koploper WKE. Daartegenover staat dan ook weer dat De Treffers met 20 tegendoelpunten de meeste treffers van de top acht moest incasseren.

Op stoom
De Treffers kende door een dozijn aan blessures een lastig begin van het seizoen, maar is de laatste weken volledig op stoom gekomen. De Groesbekers haalden uit de laatste vijf wedstrijden met 15 punten het volle pond. Niet alleen die 15 punten, maar vooral ook het doelsaldo (20 voor en 7 tegen) maakt de cijfers nog imposanter. Op papier beschikt De Treffers misschien ook wel over de beste selectie.... en dat blijkt sinds de ploeg compleet is in de laatste weken ook wel.

OJC ging met een goed resultaat het vrije weekeinde tegemoet. In Den Haag won de ploeg de 'must-win' game van HBS. Na twee keer op achterstand gekomen te zijn, wist de ploeg op karakter, wilskracht en mentaliteit de achterstand om te draaien in een voorsprong en uiteindelijk een zwaar bevochten 2-3 zege over de eindstreep te tillen.

Aanstaande zaterdag wacht de ploeg een nieuwe en grote uitdaging. Op papier is de ploeg gezien de selecties en stand misschien de underdog, maar wedstrijden worden nog steeds niet op papier beslist.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven