Nieuwsarchief

Filter overzicht

Inge's blog: Blessures kennen geen winterstop

www.ojcrosmalen.nl
Het is bijna zover, de winterstop. De tijd waarin we vaak teveel eten met familie en het nieuwe jaar inluiden. Voor de meeste sporters het moment om rust te nemen en de blessures in de kiem te smoren. Maar is dat nu wel zo verstandig? Als we naar het spreekwoord 'rust roest' luisteren, zegt dat al genoeg.

Alleen met rust kom je vaak niet fit genoeg de winterstop uit. Het vele passieve vermaak in december doet jou niet meer aan de blessure denken want wanneer je niks doet voel je ook niets. Totdat we in januari de velden weer mogen betreden. Een paar keer een bal schieten kan alweer funest zijn voor een liesklacht of toch nog die enkel die in november is omgezwikt. De conclusie is dan vaak dat er niet voldoende gerust is.

Wat te doen?
Blijf bewegen! Zo blijf je de kerstkilo’s voor en kan je weer fit aan het seizoen beginnen. Bedenk wat je in de zomerstop hebt gedaan, pak dit eventueel weer op. Denk aan hardlopen, fitnessen, squashen of iets dergelijks.  Als dit niet lukt vanwege je blessure is het verstandig om hier een (para)medicus naar te laten kijken. Samen met hem of haar kan je dan aan het herstel werken zonder tijdsdruk want je hoeft niet te trainen die week. Rust tijdens deze periode is in dat geval gunstig.

Voor het screenen van je klachten ben je altijd welkom in het sportspreekuur op zaterdag van 13.00-14.00 in de verzorgingsruimte naast kleedkamer 1. Om wachttijden te voorkomen werken wij op afspraak. Maak een afspraak zodat je nog voor de kerst langs kunt komen. Dit kan je doen via: sportspreekuur@ojcrosmalen.nl

Alvast een fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst!

Inge van den Berg
Fysiotherapie Scholten 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven