Nieuwsarchief

Filter overzicht

Het Rood-Zwarte Hart voor Hans de Veer

www.ojcrosmalen.nl
Traditioneel werd tijdens de nieuwjaarsreceptie weer het Rood-Zwarte Hart uitgereikt aan een vrijwilliger die zich over een lange periode meer dan gemiddeld heeft ingezet voor OJC ROSMALEN. Dit jaar viel de eer te beurt aan Hans de Veer, die zich al over een periode van meer dan 35 jaar verdienstelijk maakt voor onze vereniging.

Het is inmiddels een heel leger vrijwilligers met het Rood-Zwarte Hart geworden. En het mooie is dat ze bijna allemaal nog steeds actief zijn binnen de club. Het Rood-Zwarte Hart is dus niet alleen een blijk van waardering voor alle inzet, het blijkt ook een stimulans te zijn voor veel OJC-ers om gewoon actief te blijven. Voorzitter Piet van der Plas riep alle aanwezige winnaars van het Rood-Zwarte Hart in de afgelopen twaalf jaren naar voren en maakte daarna bekend dat Hans de Veer tot dit illustere rijtje OJC-ers ging toetreden.

Het eerste bewijs voor zijn verdiensten voor de club dateren van het seizoen 1980-1981. Toen was Hans als 20-jarige al leider van de B3. In de jaren tachtig is hij zo'n tien jaar jeugdleider geweest bij de A4, B2, B3, C2 en C4. Vanaf 1989 bestierde hij samen met de huidige voorzitter een aantal jaren de redactie van clubblad De Heraut. Toen is hij ook toegetreden tot het jeugdbestuur. Daarin had Hans als taken PR, zoals contacten met De Molen en de lokale kabelkrant Teleros, nieuwsbriefcoördinator, sponsoring, lid pupillencommissie. In 1993 stond hij mede aan de wieg van de Informatief, de opvolger van De Heraut, die maandelijks uitkwam. En Hans was gedurende meerdere jaren lid van de CAK, de voorloper van de huidige commissie Interne Evenementen.

Daarnaast is Hans tot een paar jaar geleden altijd actief voetballer geweest. Als technisch begaafde, wat flegmatieke linksbuiten. Op 25-jarige leeftijd debuteerde hij nog in het eerste elftal. Helaas gooide zijn gezondheid roet in het eten, waardoor Hans een paar jaar geleden na een kleine 45 jaar moest stoppen als voetballer, maar inmiddels is hij alweer heel wat jaren leider van het achtste.
De laatste jaren is Hans ook actief in de commissie Sportiviteit en Respect, niet altijd de leukste gesprekken als er weer eens iemand uit de bocht is gevlogen. Maar met zijn achtergrond en betrokkenheid is zijn bijdrage ook hierin onverminderd groot.

Hans de Veer heeft een grote staat van dienst en heeft zijn bijdrage geleverd aan heel veel verschillende activiteiten binnen OJC ROSMALEN. Deze huldiging is slechts een kleine blijk van waardering voor meer dan 35 jaar vrijwilligerswerk bij OJC. Wij zijn trots op Hans en hopen dat hij nog heel lang zijn bijdrage blijft leveren aan onze mooie voetbalclub.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven