Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - AFC

www.ojcrosmalen.nl
IJs en weder dienende hervat OJC ROSMALEN aanstaande zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen AFC, dat na 16 competitiewedstrijden terug te vinden is op een vijfde plaats. OJC is de nummer 14 van de ranglijst.

Het gat met koploper WKE bedraagt voor de Amsterdammers slechts vier punten, maar daarbij moet aangetekend worden dat de Emmenaren nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben. AFC sleepte in de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld in de absolute slotfase nog een punt uit het vuur tegen HSC ’21. Daan Sutorius maakte twee minuten voor tijd een, vlak voor rust opgelopen, achterstand toch nog (half) goed. Met Daan Sutorius hebben we direct ook de clubtopscorer aan de kant van AFC genoemd. Sutorius, die evenals acht anderen tijdens de winterstop zijn contract bij AFC verlengde, was tot op heden al goed voor 11 treffers. Een mooi gemiddelde als je weet dat zeven spelers verantwoordelijk waren voor de overige 18 treffers die de Amsterdammers tot op heden produceerden.

OJC is op een gedeelde 14e plaats de winterstop ingegaan. Het verschil met nummer 15 HBS is er slechts eentje op basis van doelsaldo en dat met rode lantaarndrager Sneek Wit Zwart twee punten. Als op het einde van de rit die twee ploegen, of willekeurig welke anderen, nog immer onder OJC te vinden zijn is het misschien wel belangrijkste doel behaald. In de maand januari treft OJC voorafgaand aan de carnavalsstop enkel en alleen ploegen die op een tweede divisieplek te vinden zijn of daar op doelsaldo net buitenvallen. Na de thuiswedstrijd tegen AFC staan uitwedstrijden tegen TEC Tiel en de Koninklijke HFC in Haarlem op het programma.

Eerder dit seizoen verloor OJC op zaterdagavond met 3-1 van AFC. Op Sportpark Goed Genoeg werd de periode tussen de 63e en 70e minuut de bezoekers destijds fataal. AFC scoorde driemaal binnen zeven minuten en de uiteindelijke treffer van Tim Strijbosch in de 77e minuut was alleen nog voor de spreekwoordelijke eer. Samenvatting AFC tegen OJC ROSMALEN van zaterdag 19 september 2015 achter deze link.

Er staan voor OJC ROSMALEN (en vele clubs) nog veertien finales op het programma, te beginnen aanstaande zondag. De eerste klap van die komende 14 finales is een daalder waard, dus waarom hem aanstaande zondag maar niet direct uitdelen!?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven