Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing Magreb'90 - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Emmen was deze week voor heel even de hoofdstad van het vaderlandse (amateur)voetbal. WKE werd door de rechter failliet verklaard, maar omdat de club in hoger beroep is gegaan krijgt deze soap op voorhand een nieuw vervolg.

Mijn persoonlijke gevoel omtrent deze is tweeledig. WKE is hoe je het ook went of keert een begrip geworden in het amateurvoetbal. Daarnaast gun je geen enkel lid, vrijwilliger of supporter het verdwijnen van zijn/haar club. Een club die tegelijkertijd een grote sociale rol (net als overigens vele clubs) in zijn directe omgeving speelt. Aan de andere kant mogen clubs die zich keurig aan alle geldende regels houden niet de dupe worden van het op (te) grote voet leven van andere club(s). In het betaald voetbal zijn de laatste decennia meerdere clubs verdwenen om aanmerkelijk minder financiële problematiek dus ik ben benieuwd waar, wanneer en hoe dit gaat eindigen.

Een uitspraak tegen het beroep dat WKE heeft ingediend kan 6 tot 8 weken in beslag nemen. Het kan dus weleens een heel vreemd slot van de competitie gaan worden in de Topklasse Zondag. Je kunt dus zoals altijd maar beter echt uitgaan van “op eigen kracht”!

In Utrecht en Rosmalen is deze week ook vast en zeker over de situatie WKE gesproken. Een eventuele uitspraak kan namelijk ook (grote) gevolgen voor Magreb'90 en OJC hebben. Een eventueel wegvallen van WKE zorgt ervoor dat het gevaar van rechtstreekse degradatie wegvalt. Aan de andere kant moet je in de sport altijd uitgaan van je eigen kracht en kun je jezelf dus maar beter op diezelfde eigen kracht veilig zien te spelen. De uitwedstrijd tegen Magreb'90, komende zondag, is voor OJC ROSMALEN wederom een hele belangrijke in die strijd. 

Voorlopig gaan we uit van een stand inclusief WKE en die stand leert ons dat Magreb'90 tegen OJC het duel is tussen de nummers 14 en 16 in de stand. De Utrechters staan vier punten boven OJC, maar hebben ook nog een inhaalwedstrijd in het verschiet. Een heus zes-punten-duel in de Domstad dus. Magreb'90 zet OJC bij winst op een achterstand van zeven punten en weet dan het gevaar van rechtstreekse degradatie vooralsnog af te wenden. OJC kan op zijn beurt in de strijd tegen degradatie zichzelf een geweldige dienst bewijzen door te winnen in Utrecht en de ploegen direct boven zich in het vizier te houden. Beide ploegen gingen afgelopen weekeinde onderuit. Magreb'90 verloor met duidelijke cijfers (5-1) van TEC in Tiel. Cijfers die tegelijkertijd niet alles zeggen, want totdat de Utrechters besloten noodgedwongen alles of niets te gaan spelen was het gewoon een gelijk opgaande wedstrijd. Het uiteindelijke verschil in doelpunten kwam pas in het laatste kwartier tot uiting. OJC kwam in de thuiswedstrijd tegen HSC'21 nog wel op een 1-0 voorsprong, maar moest middels de 1-3 eindstand uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de club uit Haaksbergen. Afgelopen dinsdag won OJC op eigen veld in de strijd om de Provincie Brabant Cup met 5-1 van 2e klasser BVV. Eerder dit seizoen eindigde het eerste onderlinge treffen tussen OJC ROSMALEN en Magreb'90 in 1-1. De Utrechters kwamen destijds via Charles Dissels al in de 2e minuut op een 0-1 voorsprong, maar zagen Tim Strijbosch in de 90e minuut uiteindelijk voor de gelijkmaker zorgen. Kalisse en Jawad Bellahsan waren tot op heden allebei goed voor vijf doelpunten en zijn daarmee clubtopscorer.

Luistertip voor de thuisblijvers onder de supporters van OJC ROSMALEN. In Radio M Sport (FM 93.1), het beste regionale radio sportprogramma, live flitsen van het duel tussen Magreb'90 en OJC. Al raden we iedereen toch de reis naar Utrecht aan. OJC kan alle steun goed gebruiken en ook de hartstochtelijke support van de Magreb'90-aanhang maakt het een feest om langs de lijn te staan. Zorg er dus voor dat u er zondag vanaf 14.30 bij bent op het sportpark aan de Tirionlaan 3 in Utrecht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven