Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - FC Lienden

www.ojcrosmalen.nl
Ons eerste elftal ontvangt niet zondag, maar komende zaterdag al FC Lienden. De regerend kampioen van de Topklasse zondag profileert zich dit seizoen als een goede middenmoter. Voor OJC ROSMALEN zijn er dus zeker mogelijkheden op een goed resultaat.

Aan de soap WKE is deze week helaas toch een einde gekomen. Helaas, omdat je (ik schreef het al eerder) niemand het wegvallen van zijn club gunt. Hopelijk kunnen de leden, vrijwilligers, supporters en iedereen die WKE een warm hart toedraagt ook in de toekomst met een frisse start blijven genieten van hun voetbalclub. Een aantal spelers van WKE vond direct onderdak bij een andere club. Zo is spits Junior Albertus vanaf nu op een kilometer of 40 van Rosmalen bij Kozakken Boys in Werkendam te bewonderen. Ook een aantal andere spelers heeft al overschrijving aangevraagd of staat in de belangstelling van clubs op alle niveaus.

OJC ROSMALEN stijgt door het wegvallen van WKE naar plek 15 op de ranglijst en zag, nog belangrijker, het gevaar van directe degradatie verdwijnen. De missie is nu om zich rechtstreeks veilig te spelen en de loterij genaamd play-offs te ontlopen. De strijd daarin lijkt te gaan tussen OJC ROSMALEN, Sneek Wit Zwart en Magreb ’90. Alle drie die clubs staan nu op 19 wedstrijden en het onderlinge verschil is “slechts” drie punten. Daarnaast is OJC de enige van de drie die zijn directe concurrenten allebei nog treft in een onderling duel.

Iedere wedstrijd is echter een finale en de eerste in die rij van negen is FC Lienden. Evenals vorig seizoen staat de thuiswedstrijd tegen de regerend kampioen op zaterdagavond gepland en als de uitkomst gelijk is aan die in de vorige editie, zou iedereen in Rosmalen op voorhand tekenen. Vorig seizoen won OJC, onder andere dankzij een wonderschone treffer van Jelle Scholts, met 2-0 van de Betuwenaren. Echter, dat was en wat telt is het nu. Ook FC Lienden profiteert van het wegvallen van WKE. De ploeg stijgt van de zevende naar de vijfde plaats op de ranglijst. FC Lienden is in 2016 nog ongeslagen. De ploeg speelde dit kalenderjaar vijf wedstrijden, won er twee en speelde er drie gelijk. De laatste twee competitiewedstrijden van FC Lienden eindigden in 0-0 (USV Hercules en VVSB) en dat is ook de uitslag die er eerder dit seizoen tussen de titelhouder en OJC op het scorebord stond. De onderlinge balans is na drie wedstrijden eveneens gelijk. Beide ploegen wonnen één wedstrijd en speelden er dus ook eentje gelijk. Frank Wiafe Danquah is met tien treffers topscorer aan de kant van FC Lienden.

Het duel OJC ROSMALEN tegen FC Lienden begint aanstaande zaterdag om 18.00 uur op Sportpark De Groote Wielen.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven