Nieuwsarchief

Filter overzicht

Peters gaat voor rechtstreekse handhaving

www.ojcrosmalen.nl
Met het wegvallen van failliete WKE is OJC Rosmalen flink gematst. Rechtstreeks degraderen gaat niet meer gebeuren, maar OJC moet nog wel de rode lantaarn zien over te dragen, wil het de nacompetitie ontlopen. Morgenavond komt regerend kampioen FC Lienden op bezoek. 073voetbal.nl sprak met basisspeler Bas Peters.

“Onderaan staan is natuurlijk nooit leuk. Maar ja, we hebben dan ook gewoon veel kwaliteit ingeleverd ten opzichte van vorig jaar”, is de verdediger eerlijk. “En waar we vorig jaar soms net wel het geluk hadden, hebben we dat dit seizoen absoluut niet. Vaak in wedstrijden waar het beide kanten op kan gaan, zijn we op dit moment toch weer de partij die verliezend van het veld stapt.”

OJC scoort lastig, heeft het daardoor moeilijk om wedstrijden te winnen en volgens Peters is dat ook de reden dat het vertrouwen niet snel teruggepakt kan worden. “We hebben nu een fase – hopelijk achter de rug – waarin we volgens mij negen wedstrijden op rij niet gewonnen hebben. Hopelijk gaan we nu een keer wel dat geluk afdwingen, waardoor we meer vertrouwen gaan krijgen voor de rest van de competitie. Directe handhaving is nog altijd ons doel en moet zeker bewerkstelligd kunnen worden.”

Minder druk
Gelukkig voor OJC Rosmalen is WKE, na het faillissement van de Emmense club, deze week definitief uit de competitie gezet. “Wellicht staat er nu een stukje minder druk op dan dat dat voorheen het geval was. Toen konden we nog direct degraderen, dat is nu van de baan. Natuurlijk is er nog steeds druk, omdat we voor minstens een plek hoger gaan – wat betekent dat we ook niet voor de nacompetitie hoeven te spelen. Maar wellicht gaat het nu een keer in ons voordeel werken dat we wat meer vrijuit kunnen gaan voetballen.”

Meezitten
De directe degradatievrees is niet alleen van tafel geveegd, ook de stand is in Rosmalens voordeel veranderd. “Sneek en Magreb hebben door het wegvallen van WKE allebei punten moeten inleveren. Daardoor is onze afstand op Sneek nog maar twee punten en op Magreb nog maar drie. En we moeten tegen beide ploegen nog voetballen. We blijven er dus gewoon hard voor werken om in eerste instantie eindelijk weer punten te gaan pakken, maar nog belangrijker om boven een van die twee clubs te eindigen. Het geluk zal ons toch zeker wel weer een keer gaan meezitten?!”

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven