Nieuwsarchief

Filter overzicht

Roda'23 en Hollandia winnaars toptoernooien

Er was een bak ellende voorspeld, maar ook vandaag hielden de weergoden gelukkig prima rekening met onze voetballers. De Top D- en C-toernooien konden zodoende in prima voetbalweer gespeeld worden. Gedurende de dag legden de 24 fanatiek deelnemende (selectie)teams veelal spannende wedstrijden op de mat, waarbij de strijd om de winst vaak tot in de slotseconden doorging. Uiteindelijk werden Roda'23 C1, De Treffers C1, Hollandia D1 en Baronie o.12 de grote winnaars.

In 4 poules van 6 elftallen speelden alle teams - onder de deskundige leiding van onze eigen clubscheidsrechters - vijf wedstrijden van 25 minuten. In de poule waarin de hoofd- en 1e klassers bij de C's deelnamen bleek De Treffers C1 veruit het sterkst. Zij wonnen alle vijf de duels. In hun kielszog eindigde Unicum uit Lelystad als tweede en op plek 3 kwam LRC C1. Bij de poule voor de 2e klassers bij de D-teams behaalde het eerstejaars talententeam van Baronie (onder 12) de meeste punten. Als tweede eindigde Audacia D1, dat op doelsaldo DESTO D2 onder zich hield.

Na de poulefase moesten de nummers 1 en 2 van de hoogste poules nog in een finale uitmaken wie met de wisselbekers naar huis ging. Daarin liet Hollandia D1 er geen twijfel over bestaan dat zij de Marinus Heijmans-bokaal mee in de heuse spelersbus naar Noord-Holland namen. Met 4-0 werd Blauw Geel'38 D1 (de winnaar van vorig jaar) verslagen. De derde plek was voor VOAB D1.

Bij de C-teams eindigden Roda'23 en Hollandia met evenveel punten bovenaan in de poule en in de finale deden ze ook niet veel voor elkaar onder. Hollandia leek in de laatste minuut gelijk te maken, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd en dus won Roda'23 met 1-0. Zij ontvingen daarmee voor de 4e keer op rij (!) uit handen van Bart, kleinzoon van de naamgever, de Bert van der Plas-bokaal en die namen ze opnieuw mee naar Bovenkerk. Na het balende Hollandia eindigde Emplina C1 knap al derde.

De eindstanden van de poules zijn als volgt. Benieuwd naar uitslagen en meer? Kijk dan op onze speciale toernooipagina's: Top D-toernooi en Top C-toernooi.