Nieuwsarchief

Filter overzicht

Maxime Welten hoofdtrainer bij VR1

www.ojcrosmalen.nl

Afgelopen zondag wist OJC ROSMALEN VR1 na een moeizame competitiestart de eerste overwinning te behalen. Er werd met 0-1 gewonnen bij Bavel VR1. Hoogste tijd om Maxime Welten, de nieuwe trainer/coach van VR1, voor te stellen.


Na 2,5 jaar VR1 onder zijn hoede gehad te hebben, is Rudy Lee dit seizoen overgestapt naar het derde seniorenteam (van de mannen). Na gesprekken met meerdere kandidaten, kwam het bestuur tot de conclusie dat we in de persoon van Maxime Welten al de beste kandidaat in huis hebben. Maxime heeft de vraag om hoofdtrainer van VR1 te worden positief beantwoord en is energiek aan de slag gegaan.

 

Maxime, kun je jezelf kort voorstellen en hoe ben je bij OJC ROSMALEN verzeild geraakt?

Mijn naam is Maxime Welten, 26 jaar en woonachtig in Den Bosch. Ik ben daar 1,5 jaar geleden terecht gekomen doordat ik een baan kreeg bij Decathlon in Best en ik besloot dichtbij mijn werk te gaan wonen. Omdat ik al vanaf jong bij het voetballen betrokken ben, wilde ik iets in het vrouwenvoetbal blijven doen. En omdat OJC ROSMALEN veel vrouwen- en meisjesteams heeft, besloot ik eens contact te leggen. Ik kon al snel als co-trainer aansluiten bij VR1 en heb onder Rudy Lee het afgelopen seizoen de club al beter leren kennen.

 

Vertel eens iets over je voetbalachtergrond.

Als keepster ben ik actief geweest bij de jeugd van FC Twente Vrouwen. Na 2 jaar bij Be Quick’28 ben ik naar Heerenveen gegaan om in de eredivisie te keepen. Ik ben ook nog een half jaar bij PEC Zwolle geweest, voordat ik weer terug ben gegaan naar Be Quick. Omdat ik het de afgelopen jaren steeds drukker kreeg met mijn studie en nu met mijn werk ben ik een paar jaar geleden gestopt met zelf keepen.

 

Je bent ook buiten het veld actief betrokken bij het vrouwenvoetbal.

Dat klopt inderdaad. Aan de Universiteit van Utrecht ben ik in 2015 afgestudeerd op het onderwerp de bestuurlijke context van het topvrouwenvoetbal in Nederland, het resulteerde in de scriptie "Vrouwen al wel aan de bal, nog niet aan het roer". Daarnaast heb ik bij het Mulier Instituut meegewerkt aan diverse onderzoeken op gebied van sport en bewegen.

 

Wat zijn je verwachtingen over het komende seizoen?

Afgelopen seizoen heb ik bij Rudy Lee al veel ruimte gekregen om mijn ideeën over het voetballen aan de groep over te brengen. We zijn toen tweede geworden in de competitie en helaas, maar wel terecht, uitgeschakeld in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Het is de bedoeling elke keer weer een stapje beter te worden en dus mee te strijden voor het kampioenschap. We zijn wel in een andere 2e klasse ingedeeld dan vorig seizoen en moeten regelmatig naar West-Brabant en Zuid-Holland. Daar zijn de clubs wel wat sterker dan in Limburg. Het is dus even afwachten of we weer kunnen meedoen om de bovenste plaatsen, maar ik heb alle vertrouwen in deze spelersgroep. We zijn alvast goed begonnen in de beker, waarin we alle drie de wedstrijden hebben gewonnen en 16 doelpunten hebben gescoord. De competitie begon wat stroever met een gelijk spel en een nederlaag. Zondag hebben we de eerste overwinning gehaald door met 0-1 bij Bavel VR2 te winnen.

 

Je hebt een heus trainingskamp belegd in de voorbereiding.

Dat klopt. Met een nieuwe staf en een paar nieuwe speelsters is het belangrijk elkaar snel te leren kennen en aan de groep uit te leggen welke regels er gelden en hoe we gaan training. Met medewerking van OJC konden we op zaterdag en zondag meerdere keren op het complex trainen en gezamenlijk overnachten. Je kunt je voorstellen dat het een zwaar, maar gezellig weekend is geweest. Hopelijk hebben we hier de basis gelegd voor een goed seizoen.

 

Is er veel veranderd in het team?

Allereerst is Rianne Schoonhoven aangesteld als assistent trainster. Deze oud-speelster van Kruisstraat is een welkome aanvulling op de staf van OJC VR1. Rianne is gestopt met voetballen vanwege blessures. Door haar ervaring bij de marine zorgt Rianne voor een impuls op het gebied van fitheid en trainingsintensiteit, maar deze docent Engels uit Rosmalen straalt ook de nodige rust uit.
Van het team van vorig jaar zijn drie speelsters weg. Dana Duikhuizen heeft een mooie stap gemaakt naar Nuenen VR1 dat in de hoofdklasse uitkomt. Victoria Verzantvoort moet helaas stoppen vanwege een zware knieblessure en Sietske Verhoeven heeft besloten lager te gaan spelen. Manon Alberts, Nienke van Schijndel en Chiara Kaya komen de selectie versterken. Emely van de Vliet gaat wedstrijden spelen bij jongens B2 en VR1. En hopelijk gaan de komende jaren meer jeugdige talenten aansluiten bij VR1. Daarom is het ook belangrijk dat VR2 op verzoek van de KNVB dit seizoen in de 2e klasse speelt. Het is mijn doelstelling dat we daarmee een brede selectie krijgen van speelsters die samen naar een hoger niveau groeien. Hopelijk kunnen we hiermee jonge speelsters motiveren op een hoger niveau te gaan voetballen en langzaam laten wennen aan het seniorenvoetbal.

 

Wil je tot slot nog iets kwijt?

Ik vind het belangrijk dat mensen bij OJC ROSMALEN weten dat onze speelsters het initiatief hebben genomen om meer te doen voor de jeugdteams van OJC. Kelly van Hassel is al als trainster actief bij MA1 en dit seizoen gaat Myrna Koers bij MB1 aansluiten om trainingservaring op te doen. We zien graag meer vrouwen in de begeleiding van de teams.
Daarnaast hebben we dit seizoen ook een pupil van de week en zullen we betrokken zijn bij clinics voor de meisjesteams. Op 16 oktober organiseert OJC ROSMALEN een Ladies Day voor alle meisjes van de club. Dat begint met een wedstrijd van VR1 en eindigt met de huldiging van het 400e vrouwelijke lid in de rust van de wedstrijd van het eerste mannenelftal. Hopelijk zien we daar alle fanatieke voetbalsters langs de lijn en op het veld.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven