Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC - Jong De Graafschap

www.ojcrosmalen.nl
OJC ROSMALEN ontvangt zondag op eigen veld Jong De Graafschap. Het duel met de beloften uit Doetinchem is het treffen tussen de nummers acht en twaalf in de Derde Divisie Zondag.

Jong De Graafschap begon het seizoen met een 3-1 nederlaag bij USV Hercules. Een week later hadden de Doetinchemmers de historische eer om als eerste van de drie beloftenteams in de Derde Divisie Zondag een overwinning te boeken. Op eigen veld lieten de Superboeren weinig heel van UDI'19/Beter Bed. De Udenaren moesten met een 6-0 nederlaag huiswaarts keren. Een week later boekte de ploeg van trainer Richard Roelofsen misschien wel de meest opvallende zege. Het sterke Dongen moest ook met een nederlaag vanuit Gelderland afdruipen. Na die overwinningen mocht Jong De Graafschap in zijn volgende vier wedstrijden nog één winstpunt toevoegen aan het totaal. In Haaksbergen stond HSC'21 een kwartier voor tijd op een veilig lijkende 3-0 voorsprong, maar Jong De Graafschap draaide in de resterende vijftien minuten de uitzichtloze achterstand om in een 3-3 gelijkspel.

In de wedstrijd tegen HSC'21 toonde Jong De Graafschap misschien wel die passie waar zijn trainer Richard Roelofsen in zijn actieve voetbalcarrière zo bekend om stond. De geboren Harderwijker debuteerde in het seizoen 1988/1989 voor PEC Zwolle in het betaald voetbal. Die wedstrijd was het begin van een prachtige voetballoopbaan die de aanvaller via Zwolle ook nog langs Vitesse, MVV, Roda JC NAC Breda, Heracles Almelo en zijn geliefde De Graafschap bracht. De aanvaller kwam tot 458 profwedstrijden en scoorde daarin liefst 115 keer. Op 20 februari 2012 werd Roelofsen na het ontslag van Andries Ulderink tijdelijk aangesteld als hoofdtrainer van De Graafschap. Hij fungeert in Doetinchem als assistent-trainer van Jan Vreman bij de hoofdmacht van De Graafschap en is als trainer verantwoordelijk voor het beloftenteam.

De selectie van Jong De Graafschap telt op het oog twee echte Achterhoekse voetbalnamen. Enerzijds is daar Jurre Vreman, zoon van De Graafschap boegbeeld Jan Vreman. De jonge Vreman maakte op 5 augustus van dit jaar in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven zijn debuut voor De Graafschap in het profvoetbal. Koen Huntelaar is de neef van Klaas-Jan en debuteerde op 22 augustus tegen Cambuur Leeuwarden in het betaald voetbal. Vorige week speelde ook Youssef El Jebli in Jong De Graafschap. Hij kampte met een sleutelbeenblessure en deed bij de beloften weer wedstrijdritme op. El Jebli kennen we nog als balvirtuoos en smaakmaker in het seizoen dat hij met FC Lienden tegen OJC ROSMALEN speelde.

Graag tot zondag om 14.00 uur op sportpark De Groote Wielen. Wij wensen u alvast een hele fijne en sportieve wedstrijd toe!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven