Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing UDI'19 - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Na een aantal seizoenen van afwezigheid is het prachtige affiche UDI'19 tegen OJC ROSMALEN aanstaande zondag weer terug van weggeweest. Beide ploegen liepen afgelopen weekeinde een behoorlijke kater op en krijgen de gelegenheid die vreemde nasmaak in een streekderby weg te spoelen.

UDI'19/Beter Bed is de huidige nummer 16 in de derde divisie zondag. De ploeg behaalde uit de eerste acht competitiewedstrijden zeven punten. Afgelopen weekeinde ging de ploeg van trainer/coach Bert Ruijsch met 5-1 onderuit bij Jong FC Den Bosch. De Udenaren kwamen via Marc Koot nog wel op een 0-1 voorsprong, maar konden de Bosschenaren daarna niet afhouden van hun eerste zege van het seizoen. In Marc Koot hebben we ook direct de topscorer (drie doelpunten) aan de kant van UDI'19 genoemd. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Helmond Sport, waar hij in de drie seizoenen dat hij daar speelde goed was voor vijf doelpunten in 54 competitiewedstrijden. Marc is de zoon van drievoudig Oranje international en voormalig PSV, AS Cannes (Fra) en Lille OSC (Fra) speler Adick Koot.

Ruijsch is sinds dit seizoen de oefenmeester van UDI. Hij heeft zijn sporen meer dan verdiend in het amateurvoetbal. Op zijn palmares als trainer staat onder andere het algeheel kampioenschap bij de zondagamateurs met Gemert. Bij die club was Ruijsch ook actief voordat hij richting Uden vertrok. Onder zijn leiding begon UDI'19 uitstekend aan het seizoen. Op eigen veld wonnen de Udenaren met 3-1 van Dongen. De overige vier punten werden behaald met een overwinning bij HBS en een gelijkspel op het veld van Juliana'31.

De laatste keer dat UDI'19 en OJC ROSMALEN elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2013-2014. Het seizoen dat OJC kampioen werd in de Hoofdklasse B en promoveerde naar de Topklasse. UDI promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde divisie. In een tweeluik rekenden de Udenaren overtuigend af met Sneek Wit Zwart. De duels tussen UDI'19 en OJC ROSMALEN waren in het verleden altijd goed voor het nodige spektakel. Als we kijken naar de statistieken in de laatste tien onderlinge ontmoetingen ontlopen beide clubs elkaar daarin helemaal niets. Zowel UDI'19 als OJC ROSMALEN wist drie keer te winnen en de overige vier ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Het laatste treffen dateert van 16 maart 2014. In Uden won OJC destijds dankzij treffers van Wesley Meeuwsen (2x) en Rene Geerts. Het doelpunt van UDI'19 kwam op naam van Randy Hofmeijer. De doorgewinterde OJC-supporter zal ook de naam Fabrizio Marcucci nog herkenbaar in de oren klinken. Een naam die bij de OJC-verdedigers van destijds misschien nog wel zorgt voor rode vlekken en stoom uit de oren. De Udeliaan had specifieke trekjes waaraan een tegenstander zich vreselijk kon ergeren, maar voor UDI'19 was hij goud waard.

OJC mag zich zondag in Uden gaan proberen te herstellen van de nederlaag tegen Jong De Graafschap. De laatste zege van OJC dateert alweer van zondag 28 augustus (2-3 bij OFC). Ook UDI'19 zal iets goed willen maken na de nederlaag bij Jong FC Den Bosch. De streekderby tussen UDI'19 en OJC ROSMALEN was in het verleden altijd goed voor het nodige spektakel en aangezien beide ploegen een overwinning goed kunnen gebruiken lijkt ook voor komende zondag een mooi affiche geboren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven