Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Dongen

www.ojcrosmalen.nl
OJC ROSMALEN ontvangt zondag op eigen veld v.v. Dongen. Onze gasten zijn als promovendus terug te vinden op een keurige vierde plaats en OJC staat voor de eerste keer dit seizoen niet meer in het linker-rijtje. In opnieuw een Brabants treffen mag OJC ROSMALEN zich gaan proberen te herstellen van het verlies in de streekderby tegen UDI'19.

Dongen begon het seizoen met een (hoe toepasselijk) 3-1 nederlaag bij UDI ’19/Beter Bed. Een week later mocht de ploeg dankzij een 2-1 thuiszege op Quick ’20 de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Vervolgens ging de ploeg op speeldag drie onderuit bij Jong De Graafschap, maar vanaf die nederlaag is Dongen zes achtereenvolgende wedstrijden zonder competitienederlaag gebleven. Meest opvallende uitslag in die serie is misschien wel het 4-4 gelijkspel bij koploper ASV De Dijk.

Dongen heeft de eer zich de laatste kampioen van de Hoofdklasse B oude stijl te mogen noemen. Tot afgelopen seizoen waren er decennialang drie Hoofdklassen in het zaterdag- en zondagamateurvoetbal te vinden, maar vanaf dit seizoen zijn dat er door de nieuwe voetbalpiramide nog maar twee. De laatste ontmoeting tussen OJC ROSMALEN en Dongen dateert uit het seizoen 2013/2014. In dat seizoen kroonde OJC zich tot kampioen van de Hoofdklasse B, maar op weg naar dat kampioenschap verloren de Rosmalenaren op zondag 13 april 2014, na een hele lange tijd zonder nederlaag, met 1-4 van Dongen. De statistieken spreken sowieso in het voordeel van de gasten. OJC en Dongen kwamen elkaar in totaal zes keer tegen in de Hoofdklasse. Eén keer werd het gelijk en drie keer wonnen de Dongenaren.

Opvallend is dat liefst drie spelers van Dongen te vinden zijn bij de bovenste zes van het topscorersklassement in de Derde Divisie Zondag. Dennis Kaars van ASV De Dijk staat na negen wedstrijden al op 14 doelpunten, maar daarachter staat Remon Koenen met zeven treffers op een keurige tweede plaats. Ook Tom Kolkert (vijf) en Jaap van der Waarden (vier) weten tot op heden relatief eenvoudig het net te vinden namens Dongen.

De laatste zege van OJC ROSMALEN op Dongen dateert alweer van 4 maart 2012. Destijds won OJC op eigen veld met 4-1 van de gasten van vandaag. OJC zoekt na een prima start van het seizoen naar de ommekeer en hoe lekker zou het zijn om met een nieuwe zegen op VV Dongen het herfstreces in te gaan.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven