Nieuwsarchief

Filter overzicht

OJC-icoon Jan van Roosmalen overleden

www.ojcrosmalen.nl
Op vrijdag 21 oktober is Jan van Roosmalen op 85-jarige leeftijd overleden. Jan was al geruime tijd ziek, maar is gedurende bijna 50 jaar als vrijwilliger van grote waarde geweest voor OJC ROSMALEN.

In 1967 weet Adrie Pennings Jan van Roosmalen te strikken om het terreinbeheer op zich te nemen. Dat dit een goede keuze is geweest, blijkt wel uit het feit dat Jan tot de verhuizing naar De Groote Wielen 39 jaar lang het onderhoud en beheer van de velden en kleedlokalen op zich heeft genomen. 

Als vrijwilliger pur sang nam Jan op enthousiaste wijze het beheer over het sportpark op zich om de velden in optimale conditie te houden, hield de kleedlokalen schoon, pleegde onderhoud en allerlei hand- en spandiensten bij de bouw en verbouwingen van het clubhuis en de kleedaccommodatie. Jan opende en sloot elke dag op trainingsavonden de deuren en de poorten, bij wedstrijddagen hees Jan in alle vroegte de vlaggen van het sportpark, zorgde hij voor de hoekvlaggen en de doelnetten en verzorgde samen met andere vrijwilligers de belijning op vrijdagmiddag. Ook zorgde Jan tijdens de wedstrijden voor thee tijdens de rustpauze. Naar schatting heeft Jan ongeveer 357.120 bekertjes thee ingeschonken tijdens zijn actieve loopbaan. Gemiddeld besteedde Jan wel 50 uur per week aan zijn werk op zijn sportpark De Hoef. Jan was absoluut een prachtig voorbeeld voor andere vrijwilligers en was vaak het eerste aanspreekpunt bij de scheidsrechters. 

Wedstrijden van het eerste elftal keek hij altijd bij de hoekvlag richting kleedlokalen, want hij moest ervoor zorgen dat alle elftallen op tijd hun thee kregen. De toewijding aan zijn taak was heel groot. Als Jan boos was, was hij eigenlijk verontwaardigd dat mensen niet deden wat was afgesproken. Als Jan lachte, straalde zijn hele gezicht. En na “werktijd” kreeg hij aan de hoek van de bar zijn welverdiende borreltje of glas bier.

In 1997 kreeg Jan bij de viering van 50 jaar fusie tussen ODI en Juliana onder grote belangstelling in het clubhuis de versierselen als Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De reactie van Jan: “Ik had er helemaal geen erg in, maar met het lintje van de koningin gooi ik er nog een schepje bovenop”.

Ons Truike
Tot de verhuizing naar De Groote Wielen was Jan de drijvende kracht in het terreinbeheer. Hij kreeg wel van alle kanten hulp, maar hij was altijd aanwezig. In 2005 ging Jan op 74-jarige leeftijd met 'voetbalpensioen'. Bij zijn afscheid werd het terreinbeheer door meerdere mensen overgenomen en kreeg OJC de beschikking over een klein tractortje met de bijnaam “Ons Truike”, als verwijzing naar Jan van Trui (zijn moeder), zoals Jan ook werd genoemd. Jan werd bij die gelegenheid onderscheiden met de Gouden Speld van de NKS.

Vanaf dat moment was Jan niet meer verplicht naar OJC te komen. Toch kwam hij nog dagelijks op zijn fiets naar De Groote Wielen om kleine hand- en spandiensten te vervullen. 
Jan werd naamgever van het jaarlijkse F-toernooi in mei. Met grote ernst en toewijding kweet hij zich van zijn taak, was hij de hele dag aanwezig en reikte hij de prijzen voor de winnaars uit.

Totdat hij enkele jaren geleden zijn fysieke en geestelijke gezondheid hem in de steek begon te laten. De laatste jaren genoot hij een goede verzorging in een verzorgingshuis, totdat hij afgelopen vrijdag overleed. Het kaarsje was op. 

Jan was een groot voorbeeld voor iedereen bij OJC, geliefd bij jong en oud. Hij was de rechterhand van vijf achtereenvolgende voorzitters en de linkerhand van duizenden vrijwilligers. Jan, we zullen je missen!

De afscheidsdienst voor Jan wordt gehouden op woensdag 26 oktober om 16.30 uur in de aula van crematorium Rosmalen, Oude Baan-Oost 170 in Rosmalen.
24-10-2016

Jan van Roosmalen

www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven