Nieuwsarchief

Filter overzicht

In memoriam Ilja de Reus (38)

www.ojcrosmalen.nl
Zondag werd de OJC-familie opgeschrikt door een uiterst droevige gebeurtenis. Ilja de Reus, oud-speler en huidig vrijwilliger in onze jeugdafdeling, overleed plotseling aan een hartstilstand. Hij werd slechts 38 jaar en laat vrouw en twee kinderen achter.

Ilja begon op zijn zesde met voetballen bij DEV, in zijn toenmalige woonplaats Doorn. Toen hij acht jaar later naar Rosmalen verhuisde, ging Ilja uiteraard bij OJC voetballen. Hij stroomde in in de B1 en bleek een echte spits met een neusje voor de goal. Zijn kopkracht, harde schot en sierlijke manier van voetballen zorgden ervoor dat hij in korte tijd bij de steunpilaren van het elftal hoorde. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, waardoor hij de kans kreeg om een jaar vervroegd door te schuiven naar de A1. Ilja beleefde voetbal echter in zijn puurste vorm en vond het belangrijker om met zijn vrienden te voetballen. Hij besloot dus in de B1 te blijven. Dat bleek geen slechte keus, want met zijn elftal won hij dat jaar alles wat er te winnen viel. Zo werden ze kampioen, wonnen ze de beker en werden ze Brabants kampioen.

Na de A1 moest Ilja vanwege zijn werkzaamheden bij defensie (Seedorf) zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan en als dertiger trok hij de kicksen weer aan. Samen met OJC-coryfeeën en generatiegenoten als Christian Quaadvlieg, Jeroen Heijmans en Willem Oprins speelde Ilja in een vriendenteam bij onze buurman RKKSV. Toen blessures hem het voetballen onmogelijk maakten, ging hij verder als leider bij zijn vrienden.

Ook bij OJC keerde hij terug in die rol. Toen zoontje Daan begon met voetballen, kon het natuurlijk niet anders dan dat Ilja een van de drijvende krachten achter het team werd. Langs het veld was hij als coach net zo fanatiek als eerder in het veld. Dat begon al met de warming-up, die soms wel een halfuur duurde. Met positieve benadering en stimulans zweepte hij het team op, met als grote beloning het behaalde kampioenschap met de E16, afgelopen voorjaar. Dit seizoen stond de JO11-7 (E7) onder de bezielende leiding van Ilja. In Daan schuilt hetzelfde OJC-talent als hij bezitte: sportief, fanatiek, hard werkend en een echte teamvriend.

Ouders en spelers zullen Ilja voor altijd missen langs de lijn. Komende zaterdag zal voorafgaand aan alle E-wedstrijden een minuut stilte worden gehouden. Om Ilja te eren zal daarnaast de OJC-vlag halfstok hangen. OJC ROSMALEN wenst familie De Reus en alle vrienden en bekenden heel veel sterkte om dit abrupte verlies te kunnen dragen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven