Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Magreb'90

www.ojcrosmalen.nl
Na afgelopen weekend USV Hercules mogen we deze zondag opnieuw bezoek uit Utrecht verwelkomen op Sportpark De Groote Wielen. In Rosmalen is Magreb ’90 de tegenstander van OJC ROSMALEN in het duel tussen de nummers negen en zestien in de Derde Divisie zondag.

We gaan terug naar paaszaterdag 26 maart van dit jaar als er voor Magreb ’90 en OJC ROSMALEN in Utrecht een cruciale wedstrijd om rechtstreekse handhaving in de toenmalige Topklasse op het programma staat. Op het uiterst sfeervolle en druk bezochte sportpark Papendorp zorgen beide ploegen voor een vermakelijk en spannend duel. De thuisploeg krijgt die namiddag gezien het spelbeeld uiteindelijk te weinig, daar waar OJC ROSMALEN dolgelukkig is met de uiterst belangrijke 0-1 zege. Het was, natuurlijk ook door de uitslag, maar vooral ook door de enorme gastvrijheid en geweldige voetbalsfeer, één van de leukste uitwedstrijden in jaren.

Uiteindelijk wisten zowel Magreb ’90 als OJC ROSMALEN zich te handhaven in de Topklasse en dus staat er deze zondag het derde treffen in de historie tussen beide ploegen op het programma.
De selectie van Magreb ’90 heeft in de zomerstop een ware metamorfose ondergaan. Liefst twintig nieuwe spelers voegden zich bij de tien die Magreb ’90 trouw bleven. Medio september bleven er van de tien bekende gezichten echter nog maar negen over. De ervaren aanvaller Sidney Schmeltz kreeg een lucratief aanbod van El Ahli en speelt nu voor die club in de Bahreinse eredivisie. Sinds half oktober is Mo El Abdellaoui trainer van Magreb ’90. Aart Jan van Boksel begon het seizoen als trainer, maar vertrok begin september bij de Utrechters en werd daarna tijdelijk opgevolgd door twee ad-interim trainers.

Magreb ’90 begon uitstekend aan het seizoen en behaalde uit de eerste drie competitiewedstrijden liefst zeven punten. Na de puntloze maand september wist Magreb ’90 in oktober met o.a. een knappe zege op Jong De Graafschap nog eens vijf punten aan het totaal toe te voegen. In de maand november die daarop volgde bleef Magreb ’90 wederom zonder winstpunten, maar aangezien we inmiddels alweer in december zitten is OJC gezien de strakke prestatiecurve die Magreb ’90 tot op heden volgt alvast gewaarschuwd!

Hopelijk telt een gewaarschuwd mens voor twee en gunt OJC zichzelf daags voor het heerlijk avondje alvast een mooi cadeau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven