Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC - Jong FC Den Bosch

Zaterdagavond staat voor OJC ROSMALEN de eerste wedstrijd van de terugronde in de Derde Divisie op het programma. De derby tegen Jong FC Den Bosch is tegelijkertijd ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2016. De aftrap is om 19.00 uur op De Groote Wielen.

Jong FC Den Bosch en OJC ROSMALEN hadden op zaterdag 13 augustus van dit jaar de spreekwoordelijke eer de eerste wedstrijd ooit in de Derde Divisie zondag af te trappen. De inmiddels naar het eerste van FC Den Bosch overgehevelde Jort van der Sande liet in de openingsfase van de wedstrijd twee gigantische mogelijkheden onbenut en zag in het vervolg Elvin Hardeveld namens de bezoekers twee keer doeltreffen vanaf de strafschopstip. Mate Schmid zorgde vlak voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar OJC won uiteindelijk met 1-2 in stadion De Vliert.

OJC mocht vorige week na de verre uitwedstrijd in het Groningse Haren opnieuw één punt bijschrijven aan het totaal. Jong FC won een dag later dik verdiend met 3-1 van HBS. De Hagenezen kwamen al binnen de minuut op een 0-1 voorsprong, maar de Bosschenaren toonden veerkracht en hadden de achterstand al bij rust omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Jong FC Den Bosch moest na een rode kaart voor Sam Kersten op slag van rust de gehele tweede helft door met tien man, maar ondanks die numerieke minderheid kwamen de Bosschenaren na rust nooit echt in de problemen. In de slotminuut maakte de uitstekend ingevallen Kevin Felida uiteindelijk middels de 3-1 aan alle onzekerheid een eind. Jong FC Den Bosch kreeg daarmee loon naar werken en maakte in de ranglijst de sprong over Magreb ’90 naar een nacompetitieplaats.

OJC ROSMALEN is halverwege de competitie de koploper van het rechterrijtje. Na 17 wedstrijden staat de teller op 24 punten. Dat is evenveel als JVC Cuijk, maar de ploeg van voormalig FC Den Bosch-trainer Ruud Kaiser heeft een net iets beter doelsaldo.

Op moment van schrijven is nog niet duidelijk of OJC in de laatste wedstrijd van 2016 ook kan beschikken over Tsvetelin Tonev. De Bulgaar vertrekt na vanavond terug naar zijn geboorteland en neemt dus vanavond afscheid van de club waarvoor hij sinds de zomer van 2015 actief was. Tsvetelin Tonev bedankt!