Nieuwsarchief

Filter overzicht

Legendarische OJC'er Wim den Otter overleden

www.ojcrosmalen.nl
Op 3 maart jl. is OJC'er Wim den Otter op 80-jarige leeftijd overleden. Wim speelde in de vorige eeuw een vijftiental jaren in het eerste elftal en was de schrik van elke tegenstander. Zijn gave techniek en haarzuivere passes spreken voor de OJC'ers die hem gekend hebben, nog steeds tot de verbeelding.

Een uitgesproken speler was hij bij het nemen van de vrije trappen buiten het strafschopgebied en Wim faalde ook niet vanaf de stip. Hij speelde in het eerste elftal dat in 1959 met een 1-0 verloor in de beslissingswedstrijd tegen RKSVA (Avanti'31 uit Schijndel), aartsrivaal in die tijd. Liefst 5.000 toeschouwers beleefden het drama van Boxtel. In het jubileumjaar 1960 revancheerde O.J.C. zich. Het werd rechtstreeks kampioen en promoveerde naar de 3e klasse onder de vakbekwame, professionele trainer Jean Coomans.

Daarna volgden gouden jaren voor O.J.C. met promotie naar de 2e klasse. Wim had hierin een groot aandeel door van 1954 tot 1961 - zeven seizoenen op rij - topscorer te worden in een destijds 5-mans voorhoede. Als linksbinnen maakte hij zijn come-back in 1967 en werd hij opnieuw kampioen, met de snelle rechtsbuiten Piet van Stiphout (nog altijd een trouwe supporter van ons 1e elftal) als topscorer. Deze successen zijn uitgebreid terug te lezen in het jubileumboek dat uitkwam ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2010.

Wim kreeg ook ooit een aanbod als prof te komen spelen bij Wilhelmina, dat destijds uitkwam in het betaalde voetbal. Maar zijn vader verscheurde het overschrijfformulier en het contract. Het was not done om elders (dat wil zeggen in Den Bosch) te gaan spelen.

Wij wensen zijn echtgenote Corry en de kinderen veel sterkte om dit verlies te kunnen verwerken. De uitvaart wordt gehouden op donderdag 9 maart om 10.30 uur in de Sint Lambertuskerk in Rosmalen.


Spelers van het kampioensteam in 1960
V.l.n.r.: Rien Venrooij, Jan van Dinther, Jan Merks, Eef van Pinxteren, Wim den Otter, Henk Langens, Toon Hendriks, Bert Heijmans, grensrechter Ties van Herpen en Jo Luiten.


O.J.C.-team dat het “Drama van Boxtel” opvoerde (1959)
Bovenste rij v.l.n.r.: Kien van Rosmalen, Harry Timmermans (secretaris), grensrechter Ties van Herpen, Frans van Meurs, Jo Luites, Ben Pennings (bestuurslid), Eef van Pinxteren, Rien van Venrooij, Jan van Stiphout (bestuurslid), Cor Kemps, Leo Kappen, Wim den Otter, Cor van den Nieuwendijk (bestuurslid), Bart van der Plas (voorzitter), Marinus Heijmans (penningmeester). Onder v.l.n.r. Trainer Jean Coomans, Jan Merks, Bert Heijmans, Toon Hendriks, Henk Langens, Jan van Dinther.


Krantenartikel verloren beslissingswedstrijd tegen RKSVA in 1959

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven