Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - HSC'21

www.ojcrosmalen.nl
Zondag op sportpark De Groote Wielen het duel tussen de nummers negen en tien in de Derde Divisie zondag. HSC ’21 staat evenals OJC ROSMALEN op 33 punten, maar de bezoekers uit Haaksbergen hadden daar tot op heden één wedstrijd minder voor nodig.

OJC ROSMALEN ging vorige week met 5-2 onderuit bij JVC Cuijk. De thuisploeg stond na een overrompelend begin binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers knokten zich (mede gesteund door een numerieke meerderheid) terug in de wedstrijd en leken na de verdiende gelijkmaker ook met de overwinning aan de haal te gaan. Het liep echter anders, want na de 3-2 moest OJC zich toch gewonnen geven.

HSC ’21 verloor een dag later met 2-0 bij USV Hercules. In de Domstad hadden de bezoekers misschien wel minimaal recht op een punt, maar door een eigen doelpunt van Freek Grondman en een Utrechtse treffer van Thomas Reynaers moest de ploeg toch puntloos richting Haaksbergen afreizen. De gasten dachten voor rust nog wel op een 0-1 voorsprong te komen, maar omdat de doellijntechnologie op het sportpark van USV Hercules ontbrak zal HSC ’21 nooit weten of de kopbal van Cenk Uguz via de onderkant van de lat wel of niet de doellijn was gepasseerd.

In HSC ’21 treft OJC een club waarvan het nog nooit in competitieverband wist te winnen. De voorgaande vijf ontmoetingen vielen vier keer ten prooi aan HSC ’21 en éénmaal werd het gelijk. Dat gelijkspel dateert van 23 november 2014. Een treffer van Wesley Meeuwsen vanaf de strafschopstip zorgde er destijds voor dat OJC middels het 1-1 gelijkspel een punt toe mocht voegen aan het totaal. Eerder dit seizoen ging OJC ROSMALEN in Haaksbergen door een doelpunt van Tom ter Hogt met 1-0 onderuit. Een overwinning van HSC ’21 waar niets op viel af te dingen.

Aan OJC de uitdaging om voor de eerste keer na een ontmoeting met HSC ’21 drie punten toe te mogen voegen aan het totaal. Een uitdaging die makkelijker is gezegd dan gedaan, want de ploeg uit Haaksbergen vormt al seizoenenlang een hecht en fysiek sterk collectief. Letterlijk en figuurlijk een grote uitdaging dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven