Nieuwsarchief

Filter overzicht

In Memoriam Paul Langenberg (58)

www.ojcrosmalen.nl
Met grote verslagenheid is binnen onze vereniging kennis genomen van het plotselinge overlijden van Paul Langenberg. Paul was een echte OJC'er, die al sinds zijn kindertijd voetbalde in het rood-zwart en nog altijd zijn mannetje stond in het 8e elftal. Hij bezweek afgelopen weekend aan een hartstilstand en mocht slechts 58 jaar oud worden.

Paul was een ras-OJC'er. Eén van de leden die gehuldigd zijn wegens hun (meer dan) 40-jarig lidmaatschap. Naast een fervent OJC-fan was hij ook nog zelf actief op de velden. Naar nu blijkt heeft ie vorige week zondag, en ook nog voor het eerst als aanvoerder, zijn laatste bal getrapt op de door hem zo geliefde Rosmalense grasvelden.

Maar Paul was meer dan een voetballer. Een open persoonlijkheid en daardoor bekend bij heel veel mensen. Paultje, wie kende 'm niet? Altijd een antwoord, altijd een lach. Hij was een levensgenieter pur sang. Ongecompliceerd ook. Zijn interessegebied was enorm groot. Naast voetbal en zaalvoetbal, speelde hij graag een potje tennis. Daar liet hij, mits het 8e voldoende man op de been had, nog wel eens een voetbalwedstrijdje voor schieten. Ieder jaar meldde hij zich op school (Paul was leraar) aan om als begeleider met de klas mee te gaan skiën. Ook had hij een groep vrienden waarmee hij regelmatig een weekend met de motor eropuit trok. Dit jaar staat het weekend met 'de stoere jongens' met Hemelvaart weer gepland en was het plan opgevat in augustus een weekje Schotland te doen. Een andere grote hobby van Paul was muziek. Niet alleen met de volumeknop thuis volledig open, waar de buren onrustig van werden, maar toch zeker ook het bezoeken van concerten. Een paar teamgenoten hebben er vorig jaar nog een paar met Paul bezocht.

Paul was feesten, geen mogelijkheid onbenut latend om een feestje mee te pikken en de gezelligheid op te zoeken. Hij schroomde er niet voor om er alleen op uit te trekken. Hij kwam altijd wel een bekende tegen. En dat ging tot in de kleine uurtjes door, nooit te beroerd om het licht uit te doen.


OJC 3 in seizoen 1979-1980. Paul in de bovenste rij, tweede van links.

Paul was met zijn 58 jaar de nestor van het 8e en fit als een hoentje. Zijn hele leven gevoetbald bij OJC en gespeeld op de velden van de Nieuwendijk, De Hoef en De Groote Wielen. Daarnaast heeft hij goede genen, want zowel dochter Els als zoon Gust hebben op hoog niveau gevoetbald. In zijn lange carrière bij OJC, waarbij in de jeugd veelal in de selectieteams, heeft hij op diverse posities gespeeld, maar bij het 8e was hij de vaste linksback. Voor het middenveld moest hij te veel meters maken en voor de voorhoede was zijn snelheid inmiddels net iets teveel gereduceerd. Hij was niet te beroerd om de vlag ter hand te nemen. Soms vond hij het dan niet eens nodig om toch nog in te vallen. Erbij zijn is zeker zo belangrijk. Nooit sloeg hij de derde helft over. Paul was een van de initiators van het vriendenteam, zo'n 25 jaar geleden begonnen als het 6de. Hierbij stond plezier boven prestatie, hoewel ze toch wel heel graag willen winnen. Ook als jeugdleider heeft hij zich jarenlang verdienstelijk gemaakt bij OJC. Om zijn lange OJC-carrière te benadrukken: hij is jeugdleider geweest van een aantal huidige teamgenoten!

Er was geen reden om aan te nemen dat we Paul niet nog jaren bij OJC zouden zien.
Paul was oprecht een mensen-mens en zal door heel veel mensen gemist worden.

Wij wensen Kristien, Gust en Els heel veel sterkte toe met de verwerking van het verlies van onze Paul, een echte OJC'er en Bourgondiër in hart en nieren.

De uitvaart vindt a.s. zaterdag om 11.00 uur plaats in Motel Nuland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven