Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - De Dijk

www.ojcrosmalen.nl
Hoog bezoek komende zondagmiddag op sportpark De Groote Wielen, want in Rosmalen is trotse koploper ASV De Dijk te gast. De ploeg uit Schellingwoude heeft op zeven speeldagen van het competitieslot vijf punten voorsprong op de laatst overgebleven concurrent, Westlandia.

Die voorsprong bedroeg overigens tot afgelopen woensdag vier punten, maar midweeks besloot de beroepscommissie amateurvoetbal elf clubs uit de Derde Divisie zondag één winstpunt in mindering te geven voor het niet voldoen aan de licentieregels met betrekking tot contractspelers. Onder die clubs onder andere ook OJC ROSMALEN. In dezelfde week verscheen een column van directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee op de website van de KNVB met als titel “Een dikke streep door het gedoe”. Laat ik het daar dan ook maar op houden. Vanaf volgend seizoen is alles anders.

ASV De Dijk won vorige week met 1-2 bij HSC ‘21. In Haaksbergen kwam één van de treffers van de koploper op naam van Dennis Kaars. De topscorer tekende daarmee alweer voor zijn 36e (!!!) doelpunt van het seizoen. Kaars is daarmee op zeven speelrondes van het einde nog maar zeven doelpunten verwijderd van het record van Coen Dillen. In het seizoen 1956-1957 scoorde Coen Dillen, bijgenaamd Het Kanon, 43 keer in de eredivisie, wat tot op heden nog steeds een record is.

OJC ROSMALEN herstelde zich vorige week met een 1-3 zege op Jong De Graafschap voor de nederlaag van een week eerder tegen HSC ’21.
De historie tussen OJC ROSMALEN en ASV De Dijk beperkt zich tot op heden tot slechts één onderlinge ontmoeting, maar wat voor eentje was er dat. Op zondag 30 oktober was OJC de eerste ploeg gedurende deze competitie die de beste ploeg in deze Derde Divisie drie punten afsnoepte. In Schellingwoude wonnen de bezoekers die middag met 1-4.
Aan OJC ROSMALEN de uitdaging om de koploper nogmaals te verrassen. Een stunt tegen een tegenstander die getergd en op revanche belust op het veld zal verschijnen. ASV De Dijk heeft de ambitie om de tweede profclub van de hoofdstad te worden en heeft daarin als eerste missie het kampioenschap in de Derde Divisie veilig te stellen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven