Nieuwsarchief

Filter overzicht

Hans de Veer op 56-jarige leeftijd overleden

www.ojcrosmalen.nl
Afgelopen weekend werd de OJC-familie opnieuw opgeschrikt door het overlijden van een prominente OJC'er. Op 56-jarige leeftijd overleed Hans de Veer na een langdurige ziekte. Vorig jaar werd Hans vanwege de vele verdiensten voor de club nog onderscheiden met het Rood-Zwarte Hart.

Al vanaf het moment dat Hans kon voetballen, liep hij bij OJC rond. Zijn vader was als vrijwilliger al voor veel taken betrokken bij de club en Hans nam het stokje later over. Als voetballer speelde hij in de jeugd veelal in de selectieteams, in de senioren vooral in het derde elftal. Als 25-jarige 'veteraan' maakte Hans nog zijn debuut in het eerste elftal. Als technisch begaafde linksbuiten dribbelde hij vele tegenstanders zoek. Tot hij in 2012 gedwongen werd te stoppen met voetballen, trapte hij jarenlang met vrienden voor de lol tegen de bal. Met een wedstrijd tussen FC De Veer en zijn elftal OJC 9 stopte hij na 42 jaar als actief voetballer en ging hij verder als leider van het team.



Zijn inzet als vrijwilliger voor de club bevat een lange lijst aan activiteiten. Als 20-jarige startte Hans als jeugdleider bij de B3. Later werd hij lid van de redactie van De Heraut en de Informatief, trad hij toe tot het jeugdbestuur en was hij meerdere jaren lid van de CAK, de Centrale Activiteiten Kommissie. Tot het laatst was Hans actief in de commissie Sportiviteit en Respect. Voor al deze inspanningen werd op de Nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2016 het Rood-Zwarte Hart aan hem uitgereikt.

Ondanks dat Hans al een aantal jaren moest leven met een ongeneeslijke ziekte, bleven zijn levensvreugde en optimisme hem tot het laatste moment de kracht geven om te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat OJC daarbij een belangrijke plaats innam, was voor Hans vanzelfsprekend. Samen met Peter, zijn partner, en met zijn grote vriendenschare wist Hans het maximale uit het leven te halen. Naast hard werken en veel inzet voor zijn cluppie, had Hans oog voor de mensen op hem heen en met zijn optimistische kijk een positieve invloed op veel mensen. “Het is niet anders. Daar kun je wel moeilijk over doen, maar je moet er toch het beste van maken.” Dat gold voor zijn ziekte, maar ook voor zijn kijk op de problemen en uitdagingen voor anderen. Met zijn gulle lach en een bemoedigend woord stond de deur van Peter en Hans altijd open voor de mensen om hen heen, zoals dat eigenlijk al heel veel jaren het geval was.

De OJC-familie pinkt opnieuw een traantje weg bij het heengaan van een ras OJC'er, een Rosmalenaar met een Rood-Zwart Hart. OJC verliest in Hans een trouwe steunpilaar, die zich veelal op de achtergrond zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Peter verliest in Hans zijn maatje van alledag, waarmee hij gelukkig de laatste jaren nog vele mooie reizen heeft mogen maken en heel veel waardevolle momenten heeft mogen beleven. Het heeft helaas niet langer mogen duren. Wij nemen op donderdag 6 april om 11.00 uur afscheid van Hans in de Provencezaal van Hotel Nuland, Rijksweg 25 in Nuland.

Wij wensen Peter en de familie heel veel sterkte bij het overlijden van Hans.
04-04-2017

Hans de Veer

OJC 3 met leider Bert van de Westen
OJC 3 op 27 april 1980
Jeugdleider B3 in 1980-1981
Jeugdbestuur medio jaren 90
Jeugdbestuur medio jaren 90
Hans' afscheidswedstrijd in 2012; OJC 9 tegen FC De Veer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven