Nieuwsarchief

Filter overzicht

Zeer geslaagd keepersclinic op 2e paasdag

www.ojcrosmalen.nl
Maar liefst 21 aanmeldingen waren er binnengekomen voor de (interne) keepersclinic op 2e paasdag. De clinic was speciaal voor de leeftijdscategorie JO8 t/m JO11. Naast de jeugdkeepers waren ouders en familieleden in groten getale aanwezig om de jeugdige doelmannen aan te moedigen.

De keepersclinic werd gegeven om spelers en keepers te enthousiasmeren voor het keepersvak. Dit met het oog op volgend seizoen. Met de nieuwe KNVB-regels krijgt OJC ROSMALEN immers meer teams, waardoor er uiteraard ook meer keepers nodig zijn. 

De clinic duurde van 09:45 uur tot 11:45 uur. De keepers werden onder verdeeld in drie groepen. Elke groep kreeg twee ‘luxe’ begeleiders toegewezen. De begeleiders waren alle getalenteerde selectiekeepers uit de oudere jeugd van OJC (JO19, JO17 en JO15). De ‘selectie’ keepers coachten en begeleidden de keepertjes en deelden daarnaast hun eigen ervaringen met de jeugdkeepers. 

Voor de pauze werden een drietal trainingen doorlopen. Training 1 bestond uit de basisvormen, rollen, gooien, links en rechts trappen, volley en dropkick. In training 2 werd kennis gemaakt met de 'terugspeelbal', omdat onze keeperscoördinator de jeugdkeepers op jonge leeftijd al wil leren om hier meer mee om te gaan. Dit ondanks dat de keepers in deze leeftijdscategorie een terugspeelbal nog mogen oppakken. Training 3 stond in het teken van 'één-op-één'. Hier werd met name gelet op de uitgangspositie van de keeper. De trainingen werden gegeven door de jeugdkeepertrainers van OJC ROSMALEN.

In de pauze werd er ranja voor de keepertjes geserveerd en de ouders kregen namens OJC koffie en thee aangeboden. Na de pauze werden de keepers opgewarmd door een intensieve en leuke warming-up, waar ook de selectiekeepers aan deelnamen. Vervolgens werd er afgesloten met een keeperspartij. Na afloop kregen alle keepers een certificaat van deelname uitgereikt.   

Dat de clinic meer dan geslaagd was, bleek ook uit het feit dat een ROC-student slaagde met een 8,5 voor haar proeve van bekwaamheid.
Al met een leuke en leerzame keepers clinic die zeker voor herhaling vatbaar is!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven