Nieuwsarchief

Filter overzicht

Piet Spierings op 78-jarige leeftijd overleden

www.ojcrosmalen.nl
Op 78-jarige leeftijd is Piet Spierings overleden. Behalve als voetballer heeft Piet ook op andere vlakken zijn sporen verdiend bij OJC en in de regionale voetbalwereld.

Nadat een aantal weken geleden topscorer Wim den Otter overleed, is met Piet Spierings opnieuw een goaltjesdief uit de jaren 50 en 60 overleden. Piet was eind jaren 50 en in de gouden jaren 60 gedurende een veel scorende spits. In het kampioensjaar 1967-1968 en het jaar daarna werd hij topscorer van OJC. Piet staat in de top-5 van meest scorende spitsen uit de historie van onze club. Hij bleef nog jarenlang voetballen tot in de veteranenteams begin jaren 80. Daarnaast startte Piet een trainerscarrière. Om te beginnen werd hij eind jaren 60 na Wim Durieux de tweede hoofdtrainer bij de jeugdafdeling en later werd hij trainer bij diverse amateurclubs in de regio. Zo trainde hij meerdere jaren onze zustervereniging RKKSV uit de Kruisstraat. Hij kwam terug bij OJC om de B-selectie (OJC 3 en 4) te trainen. Daarnaast werd Piet leider van het eerste elftal in de periode dat Jan Toelen trainer was en begeleidde hij ook OJC onder 23 eind jaren 80. 

Behalve voetballend zette Piet Spierings zich ook voor OJC in als bestuurslid van Rosmalen Wel, een stichting in de jaren 80 van de vorige eeuw, die zorgde voor financiële ondersteuning van de vereniging en die tijdens het 75-jarige bestaan in 1985 een lichtinstallatie schonk aan de club. Van 1990 tot 1998 was Piet bestuurslid en lid van de technische commissie.

Piet Spierings was een stille werker op de achtergrond. Je hoefde van hem geen lange speeches te verwachten. In kleiner gezelschap gaf hij wel duidelijk blijk van zijn mening. Ook nog vele jaren langs de lijn gaf hij blijk van zijn nuchtere kijk op het voetbal. De laatste jaren van zijn leven werd Piet Spierings liefdevol verzorgd door zijn vrouw en familie en door de verzorgers in Hof van Hintham. 

Wij wensen zijn vrouw Nelly, Frank en Rian en de kleinkinderen heel veel sterkte bij het overlijden van hun echtgenoot, vader en opa. De uitvaart zal plaatsvinden op vrijdag 28 april a.s. om 16.00 uur in crematorium Rosmalen, Oude Baan Oost 170 in Rosmalen.

 

OJC 1 Seizoen 1965-1966: Boven v.l.n.r.: Ties van Herpen, Harry Mulders, Eef van Pinxteren, Tonnie van Pinxteren, Ad Dollevoet, Henk Langens, Toon Hendriks, Nelis in den Bosch (trainer).
Onder v.l.n.r.: Piet van Stiphout, Piet Spierings, Appie Ouwens, Willy van Deursen, Gerrie van Venrooy, Jan van Balsfoort.
 

OJC-St.Michielsgestel, september 1965. Piet Spierings, jarenlang OJC-topscorer. Links liggend Piet van Stiphout.
 

O.J.C. 14 kampioen 1981-1982. Staand v.l.n.r. Adriaan de Rouw, Piet Gravesteyn, Rob Stubbe, Harrie Swanenberg, Piet Spierings, Jan van Dinther, Ties van Uden, Willie van de Leest. Zittend v.l.n.r. Wim Durieux, Frans Molle, Willie Rovers, Jan Hummethum, Wilco Rovers. 


Hoofdbestuur jaren 90.


Overhandiging lichtinstallatie door stichting Rosmalen Wel in 1985.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven