C7 trekt overwinning over de streep

01-01-1970
1-0

Zaterdag 28 november 2015. Na een regenachtige week traden we vandaag om half twaalf aan tegen BLC C3. Voor het eerst sinds enkele weken waren we weer voltallig, geen zieken geen geblesseerden. De wind die vol over veld 9 waaide, zou vandaag wel eens van invloed kunnen zijn op het spel.

We hadden de toss gewonnen, en speelden de eerste helft met de wind in de rug. We zetten direct druk op het doel van de tegenstander. De eerste kans was voor Duncan, maar zijn schot werd nog net geblokt. Uit een voorzet van Thomasz schoot Niels de bal net naast. In de zevende minuut stoomde Joppe vanaf de rechtsachter-positie op richting doel. Zijn schot werd door de keeper onvoldoende gekeerd, waarna Thijme er direct bij was om de 1-0 voorsprong aan te tekenen. De honger naar doelpunten was daarna niet gestild. Juan en Matthijs lieten een mooie combinatie zien. Na een kleine twintig minuten was daar de rentree van Daan B, na enkele weken mee-coachen mocht hij weer speelminuten maken. Een doelpoging van Cleon ging over het doel. Misschien werd er wel te gehaast gezocht naar doelpunten. Ook de tegenstander verstopte zich niet. Enkele grote sterke BLC-spelers kwamen diverse malen gevaarlijk door. Dit leidde in deze eerste helft tot een gevaarlijke kans, maar Tom kon de inzet tot corner werken. De zes corners die wij deze helft kregen, leidden niet tot doelkansen.

Na een ruime pauze begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Ook BLC had wel in de gaten dat er vandaag iets te halen was. Ze kwamen, mede door de wind, steeds vaker op de OJC-helft. Daan Q, Tom vM en Nander hadden meer te doen dan de toeschouwers wilden zien. De mouwen moesten worden opgestroopt om deze voorsprong tot een overwinning te maken. Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van Justin ten onrechte afgevlagd en gefloten. Weliswaar stond een OJC-speler buitenspel, maar hij kwam ruimschoots achter de verdediger vandaan en schoot de bal fraai binnen. Het blijft dus 1-0. BLC probeerde steeds meer druk te zetten op de OJC-verdediging en het laatste kwartier was het soms billenknijpen. Echter we kregen hierdoor ook meer ruimte in aanvallend opzicht. Bij een mooie aanval over diverse schijven kwam de bal via Roel bij Julius terecht. Hij snelde zijn tegenstander voorbij en gaf de bal voor op de inlopende Max. Daar zal de bal omhoog zijn gegaan via een polletje, want hij miste de bal volledig. Dit zou in de slotminuut de beslissing zijn geweest. Na een paar minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

De harde wind was vandaag zeker van invloed op de wedstrijd, maar we mogen ook in spiegel kijken. Er zal een tandje bijgeschakeld moeten worden. Het was een moeizame wedstrijd, maar we behouden een 100% score. Volgende week begint de knock-out fase van het bekertoernooi. Tegenstander is dan RKKSV C1, een echte Rosmalense derby. Als het (winter)weer het toelaat, spelen we in de weken daarna de beslissende wedstrijden tegen de medekoplopers in deze najaarscompetitie.