1-0

OJC C3 KOMT GOED WEG TEGEN MALISKAMP C1

OJC ROSMALEN C3 – MALISKAMP C1 1-0 (0-0)

Rosmalen, 28 november 2015

Door een overwinning op de buren uit Maliskamp voegde de C3 drie punten toe aan het totaal. Met de zege kreeg de ploeg eigenlijk meer dan waar het recht op had. Maar ja, dat weet straks niemand meer. Door de gelukkige zege heeft de C3 nu 14 punten uit 10 wedstrijden en staat het wat steviger in de middenmoot.

De derby was door de wedstrijdleiding van OJC ingepland ergens achteraf, op veld 3 (de C3 speelt vooralsnog bijna alleen zijn uitwedstrijden op kunstgras). Zodoende moesten de beide elftallen het vandaag dus doen met een winderig, nogal hobbelig achterafveldje en dat was te zien aan het veldspel. Het fellere Maliskamp had vanaf het begin een overwicht en in de loop van de eerste helft ook de beste kansen. OJC speelde rommelig en onzorgvuldig. Er werd nauwelijks gecombineerd en teveel duels werden verloren. Doordat de afstanden tussen de linies veel te groot waren, was het spel niet naar voren gericht en eigenlijk alleen maar op toeval gebaseerd. De voorhoede lag aan de ketting en maakte het de verdediging van Maliskamp ook totaal niet lastig. OJC zette geen druk naar voren en kwam voor rust niet verder dan een schietkansje. Aangezien ook Maliskamp de mogelijkheden niet benutte, stond het bij rust dus logischerwijs 0-0.

De tweede helft verliep aanvankelijk in grote lijnen hetzelfde als het eerste bedrijf. OJC beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden van de tegenstander. De verdediging gaf echter weinig weg en Luuk keepte een prima wedstrijd. Verder had OJC net na rust geluk dat een inzet van Maliskamp op de paal belandde. Aangezien OJC daar lange tijd niets tegenover kon stellen, was de hoop gevestigd op dat “ene moment”. Ongeveer 10 minuten voor tijd was het dan zover. Een corner van OJC kwam tegen de lat en in de rebound was het Julian die OJC van dichtbij op 1-0 zette. De niet geheel verdiende voorsprong leidde er toe dat OJC daarna iets soepeler ging voetballen. Dave, Max Maas en Joep waren een paar keer dreigend, maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwam de C3 niet. Gelet op de verhoudingen in het veld zou een overwinning met hogere cijfers ook teveel van het goede zijn geweest.
Volgende week staat voor de C3 een thuiswedstrijd tegen BMC C1. Tegen deze ploeg, die meedraait in de top van de competitie, werd in Berlicum eerder dit seizoen verloren. Wil OJC op 5 december voor een surprise kunnen zorgen dan zal het anders voor de dag moeten komen dan vandaag. Dirk en Carl hebben nog een week om de C3 scherp(er) te krijgen!