OJC C1 walst over JEKA C1 heen

01-01-1970
01:00

Door wat logistieke uitdagingen was de OJC C1 verslaggever pas een paar minuten na de aftrap ter plaatse.
Vandaag wordt de C1 verwelkomt door de gastheren uit Bavel. Wederom kreeg de OJC spelersbus een mooie plek op de parkeerplaats toegewezen en blijft het nog steeds wel bijzonder dat dit door de club mogelijk wordt gemaakt….OJC dank hiervoor!
JEKA staat momenteel met 6 punten op de 11e positie. Gelukkig hebben onze jongens afgelopen woensdag in Den Dungen geleerd, dat een op papier ogenschijnlijke makkelijke tegenstander je het toch moeilijk kan maken. Nu ben ik van mening dat je in de 3e divisie nauwelijks kunt spreken over een ogenschijnlijke makkelijke tegenstander. Elk team in de 3e divisie kan voetballen. JEKA heeft bijvoorbeeld gelijk gespeeld tegen MOC en Dongen….en is dus een tegenstander die je niet mag onderschatten.
Ook al ligt het park van JEKA gesitueerd aan de Beukenlaan, heb ik geen beuk bij het sportcomplex gezien…..hierdoor had de wind, net zoals bij OJC, vrij spel.
Over de eerste 12 minuten valt weinig te vertellen….toen was ik er namelijk nog niet. Wel zag ik dat OJC continu balbezit had en JEKA moeite had om onder de steeds toenemende druk uit te komen. In de 16e minuut was het Gijs die zich van zijn directe tegenstander ontdeed en met een mooie trap de bal van 20 meter in de goal schoot. JEKA Keeper dook nog wel naar de hoek maar was kansloos….0-1!
In tegenstelling tot afgelopen woensdag gaf vandaag, de kordaat fluitende scheids, na een klassieke handsbal binnen het strafschopgebied van JEKA, OJC wel een penalty. In de 23e minuut (7 min na de 1e goal) schoot Dayen de bal netjes in de linkerhoek, wederom was de JEKA keeper volslagen kansloos….0-2.
OJC bleef gretig en domineerde volledig het spel. JEKA moest wederom een corner weggeven. Martie nam de hoekschop en bezorgde de bal bij Sten die op zijn beurt bal in de 30e minuut (7 minuten na de 2e goal) kon intikken….0-3.
JEKA heeft in de eerste helft één hoekschop mogen nemen en ik denk dat je met recht kunt zeggen dat Robert (Keeper OJC) weinig te doen heeft gehad.
Terwijl de jongens even gaan pauzeren, lopen de OJC supporters tevreden naar de kantine.
2e helft
De tweede helft kent een soortgelijk spelverloop als de eerste helft. Wederom is het Gijs die in de 16e minuut weet te scoren. Dit keer vanuit een vrijetrap. Deze keer schoot Gijs niet in de kruising en had de keeper zeker de mogelijkheid de bal te stoppen echter werd z’n zicht belemmerd waardoor hij de bal toch door liet gaan. In het kader: Ook deze goals tellen….0-4.
OJC’s vijfde treffer liet niet lang op zich wachten. 2 minuten later schoot Ben na een goeie actie de bal hard tegen de touwen….0-5.
JEKA heeft echt wel een aantal goeie voetballers op het veld staan, echter OJC gaf ze weinig gelegenheid om tot voetballen te komen.
De laatste goal viel in de 32e minuut. Gijs nam de corner en Simo nam de bal uit de lucht en tikte hem zeer behendig binnen. …0-6!
Dit was een lekker pot OJC. Weet niet of de spelers van JEKA er ook zo over denken….ik ben van mening dat ze vandaag niet hun beste spel hebben laten zien en dat dit grotendeels aan de inzet en gretigheid van OJC te wijten is……klasse gedaan!
We staan nu nog maar 1 punt achter Roosendaal (nr 2). Laten we volgende week de 3 punten in Rosmalen houden door te winnen van Haarsteeg! Ik ben benieuwd of de jongens uit Dongen nogmaals in staat zijn zo te spelen zoals ze dat tegen ons hebben gedaan…..benieuwd hoe de ranking er volgende week uit zal komen te zien!