OJC 2 loopt eerste averij op tegen Nuenen

01-01-1970
3-3

OJC 2 is in de thuiswedstrijd tegen Nuenen onnodig tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Na een 3-1 ruststand bogen de bezoekers de achterstand in het laatste kwartier nog om in een 3-3 gelijkspel.

OJC begon uiterst slap aan de wedstrijd en kreeg daar na twee minuten middels de 0-1 al de rekening gepresenteerd. Diego Meerveld zorgde vijf minuten later alweer voor de gelijkmaker...nadat de ploeg overigens al twee opgelegde mogelijkheden onbenut had gelaten. De gastheer had vanaf dat moment controle over de wedstrijd en kwam via Jeroen van Schoonhoven en wederom Diego Meerveld op een 3-1 voorsprong. In de tussentijd waren zowel OJC alsook Nuenen gedevalueerd tot tien spelers. Dat er iets gebeurde tussen twee spelers valt absoluut niet te ontkennen, maar dat wat de scheidsrechter in de rust en achteraf zei gezien te hebben is pertinent niet waar. Sterker nog, de scheidsrechter volgde de bal en had totaal geen zicht op de twee spelers in kwestie. Nog erger is dat beide spelers nu onterecht gestraft gaan worden voor iets wat scheidsrechter denkt gezien te hebben.

Na de rust gebeurde er lange tijd niets. OJC liet het meermaals na de wedstrijd definitief te beslissen en Nuenen werd nooit echt gevaarlijk. Tot een kwartier voor tijd uit het niets de 3-2 viel. De bezoekers kregen plots alle hoop terug. De thuisploeg kreeg een gigantische mogelijkheid op de 4-2 maar in plaats daarvan viel de gelijkmaker aan de andere kant. In de laatste vijf minuten zette OJC nog één keer aan, maar aan de 3-3 veranderde niets meer.

OJC 2 loopt daarmee onnodig tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op. De ploeg kreeg achteraf de rekening voor een te slap begin en ongelukkig einde. Hopelijk blijft de schade voor zowel OJC alsook Nuenen qua onterechte schorsing beperkt.