OJC 3 boekt overtuigende zege bij ODC

01-01-1970
01:00

Voor OJC 3 stond vandaag de traditionele lastige uitwedstrijd tegen ODC op het programma. Waar men gezien de historie en ranglijst een lastige wedstrijd verwachtte, boekte OJC een meer dan verdiende overwinning.

Op een regenachtig en winderig sportpark in Boxtel werd om 11:30 afgetrapt. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. ODC kreeg het eerste kansje van de wedstrijd maar echt gevaarlijk was het niet. Na ongeveer tien minuten spelen kwam OJC steeds beter in de wedstrijd en liet het zien zeer gevaarlijk te kunnen zijn in de omschakeling. Het was dan ook geen verassing dat OJC de score opende na ruim een kwartier spelen. Na een goed uitgespeelde aanval tekende Bart beheerst voor de openingstreffer, 0-1. ODC leek enigszins aangeslagen door deze treffer en OJC kreeg dan ook kansen om de score te verdubbelen. Helaas werden deze kansen niet benut en bleef het oppassen voor de linksbuiten van ODC die meerdere malen bewees een goed schot in zijn benen te hebben. OJC bleef echter de gevaarlijkste ploeg en miste enkele riante mogelijkheden op de 0-2. De kleedkamer werd dus opgezocht met een 0-1 voorsprong.

In de rust was iedereen redelijk tevreden over het spelbeeld, maar met deze tussenstand was de wedstrijd nog alles behalve beslist. Daarnaast gaven twee spelers van OJC aan de wedstrijd te moeten staken vanwege blessures. OJC begon goed en kwam in de eerste minuut na rust al bijna op een 0-2 voorsprong. Een vlammend afstandsschot van Christiaan werd echter goed gepareerd door de keeper van ODC. ODC kon nauwelijks gevaarlijk worden en leek een beetje te hopen op de individuele klasse van de linksbuiten. Na ruim 70 minuten spelen verdubbelde OJC dan eindelijk de voorsprong. De spits van OJC stond bij een vrije trap precies op de juiste plek en werkte de bal tegen de touwen, 0-2! Ook na deze treffer bleef OJC de bovenliggende partij en miste het enkele kansen op de 0-3. Na 78 minuten spelen tekende ODC echter bijna voor de aansluitingstreffer maar een mooie vrije trap spatte uiteen op de lat. Enkele minuten later besliste Dani het duel. Na goed voorbereidend werk van Joost rondde Dani keurig af, 0-3. Na deze treffer was de wedstrijd eindelijk definitief beslist. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Joost zijn 2e treffer van de middag binnen en vergrootte hiermee het leed voor ODC, 0-4! Gezien het wedstrijdbeeld een zeer verdiende overwinning voor OJC die gezien de kansen misschien nog wel groter had kunnen zijn. Al met al een goede teamprestatie deze middag!