Vrouwen 1 verslaat Nuenen VR2 met 3-0

01-01-1970
3-0

Afgelopen zondag zette OJC Vrouwen 1, na een goede voorbereiding, de lijn van overwinningen voort in de eerste bekerwedstrijd. Op eigen terrein, Sportpark de Groote Wielen, werd er gespeeld tegen RKSV Nuenen Vrouwen 2.

Op de warme, of gerust hete, zondagochtend klonk het startsein klaarblijkelijk als muziek in de oren. Een sterk begin van de wedstrijd was dan ook een feit. Het duurde niet lang voordat de eerste kansen werden gecreëerd en dat er na 4 minuten al werd gescoord door Shirley.

De toon was gezet. Door goed voetbal, en het doorzetten van victoria, kon de 2-0 na een kwartier spelen worden gemaakt door Myrna. Het eerste half uur was duidelijk de goede periode van de vrouwen van OJC, echter werd er daarna wat minder goed gevoetbald. De kansen, die zich toch nog voor deden, werden simpelweg niet afgemaakt en de opbouw werd slordiger. Na 45 minuten kon Vrouwen 1 toch met een gerust hart de rust in door de 2-0 voorsprong. Tijdens de pauze werd duidelijk gemaakt waar de taken lagen en dat de verwachting was dat er nog 45 minuten gestreden zou worden.

De tweede helft ging, mede door de toenemende hitte, maar ook zeker door de druk van de tegenstander, een stuk moeizamer dan de eerste helft. Na een uur speeltijd werd Marlou gewisseld voor Lisa en werd er geschoven in de opstelling van OJC Rosmalen. Ondanks het feit dat het moeizamer ging, kwamen er toch nog kansen voor OJC en kon RKSV Nuenen Vrouwen 2 een derde treffer, in de slotfase van de wedstrijd, niet voorkomen.

Met een eindstand van 3-0 voor de thuisploeg werd de zonnige wedstrijd afgesloten met lovende woorden van de staf. In de avond werd de overwinning gevierd en ging het team, lekker gezellig, gezamenlijk uit eten.

De volgende wedstrijd vindt plaats op woensdagavond 20.00 uur 26 Augustus. OJC Rosmalen Vrouwen 1 bezoekt dan HRC’14 Vrouwen 1.