OJC keert met puntje huiswaarts

01-01-1970
1-1

Na een uitgebreide oefenperiode stond zondag 23 augustus alweer de seizoenstart tegen Hercules op het programma. Tegen de ploeg uit Utrecht hebben de Rosmalenaren nog nooit kunnen winnen. Steeds volgde een gelijkspel en ook vandaag zou er ondanks, een voorsprong, gelijk worden gespeeld. Iedereen was het er over eens dat dit een prima resultaat is, behaald in een uitwedstrijd.

De equipe van trainer Dennis Dekkers kwam goed uit de startblokken. De ploeg maakte een frisse en gretige indruk. Iets wat in de voorbereiding niet altijd zichtbaar was. Aanvoerder Frank van Mosselveld toonde zijn kwaliteiten door regelmatig met crosspasses te strooien. Het was diezelfde Van Mosselveld die in de 18e minuut, na aangeven van de hardwerkende Stefan de Jong, de 0-1 binnenkopte. Volkomen verdiend stonden de Rosmalenaren op voorsprong. In de fase hierna had de ploeg van Dekkers zich wellicht kunnen belonen en de wedstrijd op het slot kunnen gooien, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt. Het waren de gastheren die terug in de wedstrijd kwamen en behendig de 1-1 binnenwerkten. Even waren de Rosmalenaren hierdoor van slag, maar OJC doorstond deze fase en zo werd met een 1-1 stand de rust bereikt.

Dekkers stuurde voor de tweede helft dezelfde 11 namen het veld in. OJC ging vol voor de drie punten, waarbij zonder anderen tekort te willen doen spits Jaouad Chraou een puike wedstrijd speelde. De verdedigers van Hercules hadden hun handen vol aan de sterke spits. Echt tot grote kansen lijdde het allemaal niet, maar OJC ROSMALEN liet zien dat de fysieke inspanningen tijdens de voorbereiding resultaat hebben opgeleverd. Zoals eerder gemeld oogde de ploeg fris, maar vooral fit. Inmiddels werden de moegestreden Van Zijl en Dibbets vervangen. De gastheren koesterden inmiddels het puntje en gingen wat behoudender spelen. In de slotfase kwamen de Rosmalenaren met name via de flanken een aantal keer goed door. Wellicht was de beste mogelijkheid voor Joey Lokasi. Zijn inzet verdween helaas in het zijnet.

De uitstekend leidende scheidsrechter floot na 4 minuten blessuretijd voor het einde van deze boeiende wedstrijd. Iedereen was het er wel over eens dat de puntenverdeling deze middag de juiste weerspiegeling van de wedstrijd gaf. Het eerste resultaat is geboekt voor de Rosmalenaren en geeft vertrouwen voor de komende periode.

Aanstaande woensdag speelt OJC in de 1e ronde van de KNVB beker thuis tegen Sparta Nijkerk. Deze ontmoeting zal aanvangen om 20.00 uur. Graag tot dan!