01-01-1970
3-1

OJC ROSMALEN MB1 – OPHEMERT MB1 3-1 (1-1)
23.01.2016 / 11:15 uur aftrap, Rosmalen

Na de teleurstellende najaar-competitie eind 2015 zag het er in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Berghem Sport MB1 al naar uit dat de voorjaar-competitie beter bij ons zou gaan passen qua klasse-niveau. Gelijkwaardige tegenstanders in deze competitie, dus daardoor zijn wij ook één van de 6 kanshebbers op de titel op het einde van de komende competitie. Maar belangrijk is het dan wel om met een mooi resultaat de competitie te starten, want dat is goed voor het gevoel van het team en goed voor de hartjes van de mensen van de staf.
Carme van Pinxteren had helaas verplichtingen, en Britt van de Berg was geblesseerd geraakt op de training. Gelukkig was Lynn Passlack weer terug en Nina van Hoof (MB2) kwam ons team helpen, en daarvoor onze dank. Wat mij meteen opviel was het feit dat Britt van de Berg ook het veld mee op ging en handen ging schudden. Zonder voetbaltenue, zonder aanvoerdersband. Maar toch je team bijstaan op dat moment, en de hele wedstrijd gaan supporteren vind ik fantastisch. Zij is dus niet voor niets met trots bij ons de onbetwiste aanvoerder van OJC Rosmalen MB1.

EERSTE HELFT
De wedstrijd begon een beetje kat-uit-de-boom-kijkend, zoals het vaker is bij een nieuw begin. Het starten van een nieuwe competitie brengt toch wat spanning met zich mee, en logisch ook want je wil zo’n eerste wedstrijd natuurlijk niet op je ‘bek’ gaan om het maar even plat te zeggen. Iedere tegenstander zul je eerst af moeten tasten op waar bij dat team de zwakke plekken zitten om daarna daar van te profiteren. Ook moet je jezelf een beetje inspelen op je directe tegenstander, en na een minuut of vijf had iedereen die fase wel een beetje afgerond en kon de echte strijd gaan beginnen. In de tiende minuut kreeg Daniek van Hassel al een gigantische kans om de score te openen, helaas ging de bal er toen al niet in. Het had de wedstrijd beslist meer rust gegeven, want met momenten was het afwisselend van goed spelen tot rommelig spelen. Dat laatste moest er wel uit, om het ons zelf makkelijker te maken. Pas acht minuten voor het einde van de eerste helft viel dan uiteindelijk toch de oh zo belangrijke openingstreffer, en uitgerekend Daniek van Hassel nam deze goal op zich, MINUUT 32: GOAL OJC / DANIEK VAN HASSEL 1-0, een heerlijke goal schuin door de 16 het doel in. Ik schrijf ook bewust uitgerekend Daniek van Hassel, want die nam zeker de gehele eerste helft de touwtjes in handen en zette die lijn ook deels door in de tweede helft. ‘Vrouw van de wedstrijd’ en dat onder het toeziend oog ook van haar broertje, maar uiteraard zeker met behulp van veel ploeggenoten die dat voor haar mogelijk maakte daar tot uit te groeien natuurlijk. De voorsprong zou rust hebben moeten geven, maar nog géén minuut later gaat de bal tergend langzaam bij ons het lijntje over en staat het in mum van tijd weer gelijk, 1-1. Jammer, want met alle respect voor Ophemert MB1, deze goal had nooit mogen vallen. Vijf minuten voor de rust kreeg wederom Daniek van Hassel een grote kans om er net voor rust 2-1 van te maken. Helaas ging die kans er niet in en gingen we dan ook met 1-1 rusten, na een toch ietwat rommelige eerste helft en het was broodnodig tijd om het team daar openhartig over aan te spreken in de kleedkamer. Hoe dat verliep weet ik niet, ik ging de pasjes terugbrengen naar de administratie.

TWEEDE HELFT
Blijkbaar was er onderling besproken dat ze als team toch beter moesten gaan spelen om Ophemert MB1 vast te pinnen op eigen helft en die zeker niet nog eens een keer de kans moesten geven om onze defensie en keepster in de luren te leggen met een tegengoal. En de tweede helft zag er wat dat betreft dan ook beter uit dan de eerste helft. Ophemert MB1 werd opgejaagd, vastgezet en strak op de huid gezeten door ons hele team. Na een kwartier spelen zorgde dit voor wederom een voorsprong, Nicky Hollaardt kopte een hoog inkomende bal met een spiraalvormig effect aan de bal op een slow-motion achtige wijze over de keepster van Ophemert het doel in, GOAL OJC / NICKY HOLLAARDT 2-1. Later in de kantine zou Nicky mij zeggen dat ze de bal niet echt lekker op haar hoofd kreeg, maar ik vond dit toch echt al lekker genoeg! Mila van de Veerdonk kreeg een tiental minuten later een beste kans om er 3-1 van te maken. En een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd had een prachtig schot van wéér Mila van de Veerdonk ook een beter lot verdient, maar helaas ging haar grote kans de mist in door de kruising van paal en lat. Anders was dit beslist een wereldgoal geweest. Een minuut later zorgde een speelster van Ophemert met een eigen doelpunt er alsnog voor dat die gemiste kansen van ons zelf toch werden beloond met een grotere voorsprong, GOAL OJC door een eigen goal van Ophemert, 3-1.

De eerste 3 punten zijn binnen! De wedstrijd tussen Hedel MB1 en NOAD’32 MB1 was afgelast, en de overige 2 tegenstanders Kerkwijk MB1 en Vlijmense Boys MB1 waren vrij. Dus voert ons team momenteel voor een weekje de ranglijst aan op de eerste plaats. Dat is toch wel lekker om zo de nieuwe competitie te hebben gestart. Dit is een mooie teamprestatie, gefeliciteerd meiden! Volgende week, 30 januari spelen we uit tegen Kerkwijk MB1 dus dan kunnen we echt de strijd gaan starten voor het kampioenschap. Ik heb er in ieder geval zin in!