OJC 2 in extremis naar zege bij Sarto

01-01-1970
1-2

OJC 2 is de tweede seizoenshelft begonnen met een zwaarbevochten 1-2 overwinning op Sarto. In de absolute slotfase zorgde Tilburger Thomas Staats met een eigen doelpunt voor de Rosmalense zege. Een zege die overigens zonder meer wel terecht te noemen is.

OJC wist op voorhand al dat het een lastige kluif te wachten stond. Sarto bleek eerder dit seizoen in Rosmalen al een lastig te bespelen ploeg. Een ploeg die op eigen veld nog eens over extra kwaliteiten lijkt te beschikken. Sarto speelde bijvoorbeeld in Tilburg gelijk tegen zowel UNA (2e) alsmede ook Dongen (3e). Knappe resultaten tegen op papier betere tegenstanders.

De meeste toeschouwers die er waren kwamen uit Rosmalen en die hebben zich zeker geamuseerd. Het was misschien niet altijd even goed wat beide ploegen de aanwezigen voorschotelden, maar er waren genoeg ingrediënten die dat ruimschoots goed maakten. OJC kwam via Ritchie van Ooijen na een kleine twintig minuten op een 0-1 voorsprong. De linkerverdediger schoot met rechts droog binnen op de doorweekte grasmat. Sarto kwam uit het niets op het halfuur op gelijke hoogte. De Tilburgse spits reageerde attent bij een slippertje in de Rosmalense defensie.

Na rust hadden de bezoekers de wedstrijd volledig onder controle. OJC kreeg kansen om op voorsprong te komen, maar was ongelukkig in de afwerking. Sarto moest het van ouderwets werkvoetbal hebben en die positieve insteek liet gaandeweg de wedstrijd vorderde aardige sporen na op de natuurgrasmat. De thuisploeg greep alle middelen aan om een minimaal resultaat te halen en leek bijna in die missie te slagen. Bijna, want vier minuten voor tijd veranderde Thomas Staats een indraaiende vrije trap van Ritchie van Ooijen ongelukkig van richting. Zo ongelukkig dat dit de luidbejubelde terechte voorsprong voor de bezoekers opleverde. Sarto moest amper twee minuten later door een rode kaart uit pure frustratie met een man minder verder. De thuisploeg zette nog één keer aan, dwong de Rosmalense doelman nog tot een redding, maar aan de 1-2 veranderde het niets.

OJC nam daarmee in de openingswedstrijd van 2016 een lastige horde. Sarto speelde naar de eigen mogelijkheden en kreeg voor die positieve strijdwijze bijna de verdiende beloning. De manier waarop was deze keer voor OJC even van ondergeschikt belang. Aan het einde tellen deze keer vooral de zwaarbevochten drie punten.

Volgende week wacht OJC 2 opnieuw een loodzware dobber op eigen veld. Eerder dit seizoen bleek Geldrop op eigen veld een absolute meerwaarde voor de Reserve Hoofdklasse. OJC won wel, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de thuisploeg destijds misschien wel recht had op meer.