OJC ROSMALEN B8 Start sterk tegen SV BLC B3

01-01-1970
01:00

De trainer, Mustafa, zei voor de wedstrijd: “Wij gaan deze winnen, dit is een zwak team”

Maar iedere keer als de trainer dit zegt, krijgen we een sterke tegenstander tegen. Temeer er 5 of 6 spelers bij BLC rondliepen, die vorig jaar ons de, toen wij nog C7 waren, kansloos met 5-1 het bekertoernooi uitknikkerde.
Wat tijdens de warming-up een zooitje ongeleide projectielen was, bleek een geoliede aanvalsmachine te zijn.
Na fluiten van de scheids voor de aftrap bleef er maar een tsunami van geel/groene golven op de goal van OJC komen. De B8 kon alleen maar standhouden. De linies sloten niet goed aan, en dan kun je problemen verwachten.
Geheel tegen de verhouding in, na 20 minuten kreeg OJC, hun eerste echte kans, een corner. Rutger kopte deze weergaloos hoog in de kruising. Het eerste balcontact van de keeper van BLC was vissen.

Een minuut later kon onze keeper gaan vissen, slecht verdedigen, en een inschattingsfout op een hoge bal van de keeper van OJC leverde een makkelijke intikker op voor de spits van BLC.
Na 30 minuten volgde een perfect genomen vrije trap, waarop Wouter, die de ruimte inging, de bal perfect met rechts controleerde, de keeper uitspeelde, en met links uit een onmogelijke hoek de bal tussen de palen prikte. Het 2e balcontact van de keeper van BLC was wederom vissen.
Echter lag de bal na een schitterende lob van de aanvaller van BLC al binnen een minuut weer achter Bauke, onze keeper. Deze keer was hij kansloos, ondanks goed uitkomen.
Toen vond een middenvelder van BLC het nodig om Daniel 4 minuten voor tijd, onderuit te schoppen, met als handtekening al zijn noppen in zijn bovenbeen. De scheids was resoluut, geel, dus 10 minuten uitrusten.
Daarna weer een aanvalsgolf van BLC, in het strafschopgebied struikelde de spits van BLC over zijn eigen voeten, en tot verbijstering van iedereen gaf de scheids een pingel.
Gelukkig hebben wij Bauke ‘de Muur’, die deze goed genomen penalty uit de kruising stompte.
En let op, ‘De Muur’ zou zich de 2e helft laten gelden.

Met een 2-2 stand gingen we rusten.
De 2e helft golfde de eerste 20 minuten de ene na de andere schitterende aanvalsgolven richting de goal van BLC, echter zonder resultaat. BLC bleef echter zeer gevaarlijk in de counter,
Maar dan moeten ze nog altijd langs de keeper van OJC ROSMALEN B8 komen, en de eerder genoemde ‘muur’, die wij Bauke noemen, bleek niet te slechten.
De spitsen van BLC konden alleen maar machteloos toekijken, hoe ‘De Muur’ met fabelachtige reddingen de B8 in de wedstrijd hield.
En als je niet scoort, doet de B8 dat wel.
Wederom een snelle uitbraak, en een kansloze pass, waar Kaz achteraan ging. En deze keer werd de inzet beloond. Kaz hield de bal binnen, speelde de verdediger uit en een gigantisch mooie voorzet volgde. En ja, inzet wordt door de spitsen beloond: de bal werd snoeihard door Rob in touwen van de goal van BLC geknald.
2-3 voor de B8.
BLC vond het toen nodig verbaal hun ongenoegen te uiten tegen de spelers van de B8. Dit is het enige minpuntje voor de perfect leidende scheids, hij trad hier niet tegen op. En de verwensingen waren goed voor direct rood.
De aanvalsgolven van BLC bleven volgen, maar ja, wij hebben ‘De Muur’. Er was geen doorkomen aan. Tot 2 keer toe kwam een spits BLC nog vrij voor de keeper, Bauke deed waar hij voor betaald wordt: De bal uit de goal houden”. Daarna werd “De Muur” maar van afstand getest, de spiten van BLC dachten: “Als het van dichtbij niet kan, dan maar van veraf”.
Conclusie: “Appeltje/eitje voor Bauke”.
In de 47e minuut maakt Rutger, na een scrimmage voor de goal, aan alle onzekerheid een einde. Snoeihard werd weer de bal in het net van de goal van BLC gegeseld. 2-4.

De B8 is goed begonnen na de winterstop,. Het was een leuke, close, wedstrijd. Moge er meer volgen.