OJC ROSMALEN A1 wint oefenduel van De Treffers

01-01-1970
5-1

OJC Rosmalen A1 heeft zaterdagmiddag op de Grote Wielen een prima team prestatie geleverd door De Treffers A1 met 5-1 opzij te zetten. Er was maar één ploeg die aanspraak kon maken op deze overwinning. De Treffers die dit seizoen keurig op de eerste plaats staan in de 3e divisie met 32 doelpunten te hebben gescoord en maar 7 doelpunten tegen hebben gekregen.

1ste helft
In de beginfase zien we dat er nog weinig sprake is van gestructureerde aanvallen. Ruud Bonne en Leonard Refualu hebben vandaag gekozen voor een 1-4-3-3 teamorganisatie, met Farid Allali en Wesley de Kort op de vleugels en Lennart als centrumspits. De eerste kans van de wedstrijd is voor de Treffers dat resulteerde direct in een doelpunt, een goed geplaatste bal werd afgevuurd op het doel van Nicky Janssen. De bal werd snoei hard in de korte hoek geschoten. Na drie minuten spelen is de stand 0-1.
Ondanks de achterstand is OJC de betere van het spel, en het is OJC dat de klok slaat op het grasveld in Rosmalen. De Treffers komt nauwelijks aan aanvallen toe. Een mooie aanval van OJC in de 6e minuut was het Farid Allali die na een assist van Martin Van der Vies de gelijk maker scoorde (1-1).
Voor Jelmer Botman was de wedstrijd snel afgelopen, Tijdens een duel in de 27e minuut kreeg hij een elleboog tegen zijn oog en moest daardoor helaas het veld verlaten. Jelmer werd vervangen door Niels Corten die een uitstekende wedstrijd heeft gespeelt.
Kort na het doelpunt van Farrid Allali moest Nicky Janssen ter Mate handelend optreden, hij voorkwam de 1-2 met een prima redding na een snelle zeldzame uitval van De Treffers.

2e helft
Na rust blijft OJC Rosmalen heer en meester. Her en der bleven er kansjes.
In de 50ste minuut was het Bram Nijhoff die een vrije trap vanaf 18 meter achter de keeper van De Treffers in het net schoot.(2-1)
De 3-1 kwam in de 75ste minuut weer op naam van Farid Allali. De voorzet van Wesley de Kort was perfect, en voor Farid was het een koud kunstje om die tegen de touwen te werken 3-1.
Ojc was heer en meester, duels werden gewonnen ook de tweede bal was continu voor OJC Rosmalen A1.
Ajay Ramial moest nog wel in de 79ste minuut in actie komen via een ‘’snoekduik” kon hij een tegendoelpunt voorkomen.
De 4-1 in de kwam weer op naam van Bram Nijhoff, Bram werd in het 16 meter gebied aan zijn shirt getrokken en daardoor ging de bal op de stip. Bram nam zelf de penalty en doormiddel van een fantastische `Panenka` kon OJC weer Juichen (4-1).
Het bijzonderste doelpunt van de dag was de 5-1, die vlak voor tijd weer op naam kwam van Farid Allali. De rappe vleugelaanvaller scoorde met zijn hoofd. Het doelpunt kwam tot stand door fantastisch voorwaardse positie spel. Bram Nijhoff wist het juiste moment een voorzet te geven richting de tweede paal waar Farid de bal vrij kon inkoppen.
"Bewussie" of niet, de keeper van de Treffers bleef verbouwereerd achter terwijl OJC Rosmalen Farid feliciteerde met zijn HATTRICK!
Na de 5-1 krijgt OJC nog wat kansjes (o.a. via Wesley de Kort en de ingevallen Ibrahim Bzami) maar komt niet meer tot scoren.

Een Knappe, terechte overwinning en een zeer goede teamprestatie. Helaas was Nick van Oord geblesseerd a.s. dinsdag is hij weer van de partij. Verder willen wij Werner Beset bedanken voor het vlaggen van deze wedstrijd.
Zaterdag 30 januari speelt OJC Rosmalen A1 om 14:30 uur weer een thuiswedstrijd tegen Rhode.
Met 45 doelpunten te hebben gescoord en 15 tegen staat Rhode bovenaan in de 4e divisie.
het beloofd weer een interessante wedstrijd te worden.