Soevereine overwinning OJC E18 in Drunen

01-01-1970
01:00

De eerste uitwedstrijd in het tweede deel van competitie stond op het programma. Gezien de zware regenval en wind was het onduidelijk of de match wel door kon gaan in Drunen. Er kwam groen licht en de mannen van OJC E18 konden op de kunstgrasmat twee helften lang een stevige vuist maken tegen de overigens zwakke tegenstander. Met een 0-5 overwinning op zak en een dosis zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden, keerden we doorweekt terug naar Rosmalen.

Door afwezigheid van spits Sam stond Nick in de voorste linie en dat pakte zeker niet onverdienstelijk uit. De eerste helft stond zijn vizier nog niet geheel op scherp, in het tweede deel van de wedstrijd nam hij revanche en scoorde twee keer. Met Sebastian op doel, Mika als laatste man en Jens en Timo op beide back-posities stond het achterin als een huis. RKDVC kon de gehele wedstrijd slechts twee kleine kansen creëren. En dat voor een ploeg die in het najaar zonder puntverlies kampioen werd in hun poule (met dank aan analyticus Shirley voor deze feitenkennis). Nick kreeg na vijf minuten wedstrijd een eerste kans en was de voorbode van veel doelpunten en goed samenspel. De 0-1 was een beauty: Nick poortte een tegenstander, Niels kapte vervolgens een verdediger uit en schoot hard in het dak van het doel. De 0-2 kwam voort uit een korte corner van Nick: Mika schoot hard raak na 10 minuten. OJC verdiende mede door druk vanuit middenvelder Joep veel hoekschoppen die keer op keer gevaar opleverden voor RKDVC.

Na rust stond Timo op doel – hij heeft welgeteld één doeltrap gehad – , Joep achterin en Sebastian op het middenveld. Hopelijk kon de lijn van het goede spel in de eerste helft worden voortgezet en kon de inmiddels bijna traditionele dip in de tweede helft achterwege blijven. Dat lukte inderdaad. Nick scoorde na een splijtende pass van Niels de derde OJC goal. Door kort op de man te spelen kreeg de thuisploeg bijna geen mogelijkheid om in balbezit te blijven. Uit een inworp ontstond direct een kans voor OJC die Niels wist af te maken: de 0-4 was een feit. Nick nam de laatste goal voor zijn rekening na een passje van Joep dwars door de verdediging van RKDVC. Al met al een zeer verdiende overwinning voor de mannen van OJC die met getankt vertrouwen verder gaan.

Speciaal voor David: fijn dat je bijna beter bent en weer helemaal mee kunt gaan doen!