OJC MB1 begint bekertoernooi met doelpuntrijke zege

01-01-1970
10-4

De wedstrijd begon iets later omdat Geldrop in de file stond onderweg. Scheidsrechter Gerrit Leeftink gunde de tegenstander netjes hun warming-up en toen kon het bekerduel gaan beginnen. OJC MB1 begon sterk, met veelvuldig balbezit en druk naar voren toe de eerste tien minuten. Maar bij de eerste de beste uitbraak van Geldrop was het wel meteen raak, 0-1 (.11) Want plots kwam er een bal doorheen, en de verdediging van OJC MB1 was niet op tijd terug. Er ontstond 2 tegen 1 situatie die door Geldrop knap werd uitgespeeld. Onze meiden waren een beetje van slag want deze achterstand was niet nodig geweest, en tegen de verhoudingen in. Zeker toen Geldrop van deze vertwijfeling ook nog eens gebruikmaakte en er koud twee minuten later zelfs 0-2 (.13) van maakte, want Geldrop heeft een enorm snelle spits en ze kan een speler heel goed uitkappen. Dit doelpunt van Geldrop was trouwens een prachtig doelpunt. Maar ja, daar sta je dan als team wel ineens met 0-2 achter. En dan valt Anouk van Mook ook nog helaas uit met een blessure, dus moest er een speelster opdraven om het doel te verdedigen. Linda Leeftink trok toen het groene shirt aan. OJC MB1 kwam steeds meer onder druk te staan, want de snelle goals gaven Geldrop zichtbaar meer vertrouwen. Toen schoot Nicky Hollaardt keihard nog bijna mijn arm er af langs de zijkant van het veld. Tja je hebt wat te verduren als toeschouwer en staf zo langs de kant. Maar als ze zo ook op het doel zou gaan schieten komt het misschien toch nog goed deze wedstrijd. OJC MB1 krabbelde weer langzaam overeind en Mila schoot keihard tegen de paal in de vijfentwintigste minuut.

Een minuut later werd er een overtreding geconstateerd in de 16 meter en gaf de scheidsrechter een penalty voor OJC MB1. GOAL OJC 1-2 (.26/pen), knappe pingel van Eef Boers, ze laat de keepster kansloos met een strak schot rechts in het doel. De aansluitingstreffer, maar de vreugde is van korte duur. Geldrop maakte met een supersnelle counter hun tweede goal en het verschil is weer 2 doelpunten, 1-3 (.27). Laten we hopen dat het een echte bekerkraker wordt want deze tegenstander zou gewoon te kloppen moeten zijn. Ze profiteren gewoon 100% van onze foutjes, en kunnen razendsnel omschakelen en de counter in zetten.

Maar na slechts vier minuten weer een GOAL van OJC, 2-3 (.31). Daniek van Hassel spurt via rechts richting het goal van Geldrop en schiet beheerst en heel knap binnen. Echt een bekerwedstrijd, nu gas er op! Twee minuten later een kans voor Christel van Engeland, helaas net naast. Vijf minuten voor de rust valt hij dan alsnog, wederom een GOAL van OJC, 3-3 (.35). Een prachtig doelpunt van Milou Kupers. Wat leuk voor haar, na zoveel blessureleed het afgelopen jaar. Een minuut voor rust plaatst Britt van de Berg een mooie vrije trap en die word nipt gemist door Daniek van Hassel. Bijna dreigden we toch met een achterstand de rust in te gaan, maar Linda Leeftink redt knap en duikt naar de bal bij de voet van een doorgebroken Geldrop-speelster. Maar vlak voor het fluitsignaal gaan we zelfs met een voorsprong de rust in, GOAL OJC 4-3 (.39). Mila van de Veerdonk schiet richting het doel en de bal rolt er lekker rustig in. Maar gelukkig maakte Linda Leeftink de ruimte weer zeer goed klein bij een doorbraak van Geldrop, anders was het gewoon weer gelijk geworden net voor de rust!

[Rust. tussenstand 4-3. In de kleedkamer werd er een watermeloen, een tros bananen en een zak mandarijnen krantenjongen gemaakt. Dit had ik ooit gezien bij de MC2 vorig seizoen, en dacht die meiden zijn dat zo gewend die van de MC2 naar de MB1 zijn gekomen! Lekker allemaal aan de vitamientjes.]

En het hielp, want de tweede helft was slechts 4 minuten oud en er valt weer een doelpunt te noteren. GOAL OJC, 5-3 (.44). Een SCHITTERENDE LOB van Eef Boers. Meteen daarna een mooie aanval. Mila van der Veerdonk schiet rakelings langs de verkeerde kant van de rechterpaal. GOAL OJC, 6-3 (.53), wederom een mooi schot van Eef Boers. Het schot was houdbaar, maar verraste de keepster van Geldrop compleet omdat die dacht dat onze Eef eerst zou gaan opbouwen aan een aanval. Twee minuten later weer een GOAL van OJC, 7-3 (.55). Mila van de Veerdonk dacht wat Eef Boers kan dat kan ik ook. Mooie afstandspegel van Mila van de Veerdonk! De vierkantjes van onze training van gisteren zie je terug in de wedstrijd hoorde ik onze hoofdcoach Theo Libregts zeggen. Ondertussen ontvang ik een app van Karin Luchters: ☆ KARIN: "dit geven ze niet meer weg". En ik appte haar terug: ☆ Rini Libregts: "Sterker nog 8-3 voor OJC, doelpunt van Eef"
GOAL OJC 8-3 (.64), Eef Boers. En onze verdediging heeft meer grip gekregen op die ene snelle spits die Geldrop heeft. Lynn (blijkbaar loopt zij met gemak de '80 van de Langstraat')en Wendy staan lekker te bikkelen. Renate een Britt draaien ook lekker, en trouwens het hele team is ondanks de warmte cool bezig! Want in no time weer een GOAL voor OJC, 9-3 (.68). Daniek van Hassel scoort ook een SCHITTEREND afstandsschot.
Ik kreeg weer een app van Karin: ☆ KARIN: "Dat wordt 10"
Nu nog niet Karin, want het is nu net 9-4 (.72). Die snelle spits van Geldrop scoort weer! Maar dan, EINDELIJK een GOAL voor OJC 10-4 (.74). Dit keer is ie dan wel voor Christel van Engeland, en dat heeft ze nodig! Ik las dat ze haar huisdier was verloren, haar geliefde hondje. Dus ik gunde haar dit doelpunt van harte, en zo word het ook gezellig druk op het topscoorderslijstje! Twee minuten voor tijd ook nog een schitterende kans Nicky Hollaardt die maar net over gaat. Een minuut voor tijd laat Sammy ook nog eventjes zien hoe je een snelle spits te kijk zet, perfect hoe ze de bal afsnoept in alle rust.
Een mooie start in het bekertoernooi, maar nog mooier is het dat dit team langzaam naar elkaar begint toe te groeien en voor elkaar door het vuur wil gaan! In alle blijheid app ik Karin Luchters de uitslag door.
☆ Rini Libregts: "Einde wedstrijd 10-4. Gr Rini" / ☆ KARIN: Netjes. Gefeliciteerd
☆ Rini Libregts: Ja jij ook hè
Meiden, ouders en overige toeschouwers bedankt. En Karin namens het gehele team een geweldige vakantie in The Sunshine State Florida. Doe Micky Mouse van ons de groeten!