C3 wint in derby van Maliskamp C1

01-01-1970
1-3

Maliskamp C1 - OJC C3 1-3

Vandaag stond de derby tegen Maliskamp C1 op het programma. De thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen maar was weinig overtuigend en die uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn. Vandaag moest er van uitgegaan worden dat Maliskamp zeer gemotiveerd zou zijn om ”de grote broer OJC’’ te verrassen. Dit gelde voor de spelers, alsook voor de grensrechter en de scheidsrechter van de thuisspelende ploeg. Maar als we gewoon het spelletje bleven spelen net als afgelopen weken, dan zou dit weleens een leuke wedstrijd kunnen worden..

Terwijl onze jongens zich aan het voorbereiden waren in de kleedkamer, werden de spelerspassen van OJC bekeken. Er werd met name naar Julian en Robin gevraagd vanwege hun lengte maar uiteraard klopte alles. Maliskamp zelf begon de wedstrijd met een jongen in de spits die al in de B-jeugd voetbalde maar, zoals men zelf zei, eigenlijk nog een C- speler was. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Maliskamp op de counter ging spelen want er werden alleen maar lange ballen naar de spits gepompt. Al in de 6e minuut viel de openingstreffer. Isam was mooi van zijn tegenstander weggelopen en gaf een pass op Julian die de keeper vervolgens omspeelde en de bal vrij voor het inschieten had. Net op het moment dat hij wilde schieten werd Julian van achter neergehaald en de scheidsrechter moest wel een penalty geven. Dit deed hij ook en de maker van de overtreding kwam nog goed weg met slechts geel. Max Moorman nam plaats achter de bal en stuurde de keeper de verkeerde hoek in voor de 0-1. Maliskamp speelde door de gele kaart dus 10 minuten met 10 man en daarvan moest geprofiteerd worden. Er ontstond ruimte voor onze jongens en de vrije man werd veel gezocht en gevonden. De druk nam toe en in de 9e minuut scoorde Dave de 0-2 door de bal in de verre hoek voorbij de keeper te schieten. De eerstvolgende kans na de aftrap was bijna raak maar Ruben zag zijn schot, na aangeven van Dave, rakelings over gaan. Zo speelde onze jongens best aardig het eerste kwartier en kreeg Maliskamp nauwelijks kansen. De lange ballen werden tot dan toe steeds keurig door Max Korthout, Max Maas en Lucas onderschept. Een enkele keer dat de snelle spits er door kwam, was Luuk op zijn hoede en hield hij vooralsnog de nul. In de 22e minuut liep Lucas na een goede actie vrij door de verdediging van Maliskamp. Hij kreeg de bal en met een bekeken lob verraste hij de kleine keeper. Iedereen zag dat de bal de lijn duidelijk gepasseerd was maar de scheidsrechter besliste tot ieders verbazing anders. Een zuiver doelpunt werd onze C3 door de neus geboord waardoor de wedstrijd nog niet gespeeld was. Maar onze jongens gingen door. In de 25e minuut speelde Ruben zich goed vrij en kon richting goal. Hij zag Julian meelopen maar gaf de pass net achter hem waardoor Julian niet meer kon schieten. Een grote kans waar Ruben misschien beter zelf had kunnen schieten maar dat is natuurlijk achteraf makkelijk gezegd. In de eerste 15 minuten speelde onze C3 goed, de 10 minuten daarna speelde ze minder geconcentreerd en de laatste 10 minuten van de 1e helft lieten ze zich eigenlijk overdonderen door de tegenstander. Maliskamp kwam er wat vaker uit en een counter werd nog prachtig gestopt door Luuk. Maar op slag van rust kreeg Maliskamp nog een corner. Door miscommunicatie verdween de bal via een eigen speler achter Luuk en was de stand 1-2 en werd het dus weer spannend. Onze jongens maakte het zich onnodig moeilijk en na een opstootje tussen Isam en een speler van Maliskamp, mocht ook Isam met geel het veld verlaten terwijl die andere speler mocht blijven staan. Onder de indruk van deze vreemde beslissing protesteerde onze C3 waardoor het voetbal er niet beter op werd. Maar gelukkig gebeurde er niets meer voor de rust en was de ruststand 1-2.

De 2e helft had Robin de opdracht om bij de snelle spits van de tegenstander te blijven maar deze deed de 2e helft niet meer mee. Onze jongens kwamen sterk uit de kleedkamer en kregen met 10 man ook kansjes. Maliskamp speelde de eerste 10 minuten met een voorhoedespeler meer omdat Isam in de slotfase van de 1e helft met geel voor 10 minuten het veld af moest. Zo probeerde ze dus een snelle gelijkmaker op het scorebord te zetten. Maar onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen. Max Moorman probeerde met een bekeken lob de keeper te verassen maar deze tikte de bal over de lat. Een corner van Claudyo volgde en Robin kopte de bal net over en bleef de stand dus 1-2. In de 8e minuut kreeg Maliskamp een vrije trap mee die ineens op goal werd geschoten. Luuk tikte de bal met zijn vingertoppen op de lat en de bal kwam weer het veld in. In de rebound ging de bal weer via de buitenkant van de paal achter en dat was het enige gevaar van Maliskamp deze 2e helft. Onze jongens namen de wedstrijd over en gaven eigenlijk niets meer weg. Ze kregen veel schietkansen maar alle schoten gingen over of naast. Tot in de 22e minuut na goed doorjagen de keeper een slechte bal speelde. Dave kreeg de bal voor zijn voeten, draaide mooi weg en liet met links de keeper kansloos. De bal suisde tegen de touwen en de bevrijdende 1-3 was een feit. Rustig werd de wedstrijd verder uitgespeeld. Er werd niet meer gescoord waardoor deze wedstrijd met een 1-3 overwinning de geschiedenisboeken in is gegaan.

Vandaag hebben onze jongens goed gespeeld en verdiend gewonnen. Wel lieten ze het nog even spannend worden door teveel in het spel van Maliskamp mee te gaan. Gelukkig was dit in de 2e helft niet meer het geval en speelde ze hun eigen spelletje. Volgende week spelen onze jongens alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. We spelen dan thuis om 13.00 uur tegen hekkensluiter RKTVC C2. Iedereen graag om 12.00 uur aanwezig en laten we er een mooie laatste competitiewedstrijd van maken. Tot volgende week!