OJC E18 viert het kampioenschap!

01-01-1970
01:00

Met de zekerheid van de kampioenstitel op zak stond de uitwedstrijd tegen Buren E3 op het programma. Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd met een prima eerste helft van OJC en een knappe tweede helft van Buren. De eindstand deed recht aan de krachtsverhoudingen: 4-4. Daarna kon de huldiging van de kampioen beginnen.

Met toeters en spandoeken werden de OJC kampioenen aangemoedigd langs de lijn; bijna het gehele thuisfront was meegereisd naar de Betuwe. Mooi dat Sebastian weer mee kon voetballen na zijn polsbreuk. OJC startte sterk met aanvallend voetbal dat resulteerde in veel corners. David kreeg de eerste kans van de wedstrijd, Niels wist één van zijn eerste kansen te verzilveren. OJC kwam na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Timo wist meerdere keren met zijn verre en geplaatste uittrappen spitsen Sam en David in stelling te brengen. De keeper van Buren toonde zijn klasse door meerdere malen te redden. Joep, Jens, Sebastian en Mika stonden verdedigend goed. Sam, Niels, Nick en David wisten elkaar op het middenveld en in de spits steeds te vinden maar goals bleven uit. Pas vlak voor rust werd het 2-0 en 3-0 door doelpunten van Sam. Vlak voor het rustsignaal wist Buren tegen te scoren met een hard schot van afstand.

Na rust stond Mika in de goal om zo Timo speelminuten te geven als voetballer. Timo werkte hard en vormde een stevig blok op het middenveld. De omzetting achterin pakte niet heel goed uit, mede door een sterker wordend Buren. In korte tijd scoorde de thuisploeg de 3-2 en 3-3. Na een kwartier kwam Buren zelfs op een verdiende voorsprong van 4-3. OJC werd in deze fase van de wedstrijd overlopen door zwak positiespel. De vaste patronen die de afgelopen wedstrijden juist voor succes zorgden, waren er even niet. Het team bleef echter geloven in een resultaat en toonde veel veerkracht. Man of the match Sam ging voorop in de strijd en wist 4-4 te scoren. Vlak voor tijd wist Sam zelfs nog bijna de winnende treffer te maken, maar de keeper van Buren redde miraculeus. Het was en bleef 4-4, voor beide ploegen een verdiend punt.

Na de wedstrijd werden de mannen op het veld besprenkeld met champagne en gefilmd met de Champions League tune als treffende achtergrondmuziek. Bij OJC werd het team officieel toegesproken en gehuldigd door de wedstrijdsecretaris met muziek, een diploma en uiteraard een glimmende beker. Mika, Jens, Joep, Timo, Sebastian, Nick, David, Sam en Niels glommen van trots en de in grote getale opgekomen achterban bleef daarbij zeker niet achter. Ondertussen was de tap ook geopend…..