Veldhovenaar juicht tegen UNA voor OJC

01-01-1970
01:00

De meest besproken man na afloop van het treffen in de Topklasse tussen UNA en OJC ROSMALEN was zonder enige twijfel scheidsrechter Steeg. In de ogen van alles en iedereen met een UNA-hart was de leidsman verantwoordelijk voor de verrassende nederlaag tegen de Brabantse buurman.

UNA kwam via Teun Sebregts al na 12 minuten op een 1-0 voorsprong. De voormalig speler van FC Den Bosch kreeg de bal ietwat gelukkig mee, maar wist wel raad met dit buitenkansje. Op slag van rust sloeg de vlam in de pan. Voormalig OJC-verdediger Glenn Schapendonk leek bij een sliding in het strafschopgebied de bal te spelen, maar zijn verdedigende actie werd bestraft met een strafschop. Het leek een gevalletje "vanuit mijn positie aan de rechterkant zie ik......." en "had ik aan de andere kant....". Het bleef echter niet alleen bij de toegekende strafschop en geel voor Schapendonk. De verdediger schopte uit woede een tweede bal die in het veld lag buiten de lijnen en zag prompt zijn tweede gele kaart en dus rood. Ondanks alle commotie en de plaatselijke support op het achterliggende terras, hield Jelle Schijvenaars zijn hoofd uiterst koel en bracht de bezoekers op 1-1.

In de beginfase van de tweede helft had UNA, ondanks dat het met een mannetje minder stond, duidelijk de wedstrijd in handen. OJC hield echter stand en had in doelman Koen van Boxtel een krachtig slot op de deur. In de 61e minuut kwam OJC uit het niets op een 1-2 voorsprong en opnieuw was Jelle Schijvenaars de gevierde man. De Veldhovenaar maakte dankbaar gebruik van een inschattingsfout in de UNA-defensie en pakte dit cadeautje dankbaar uit. De thuisploeg ging met man en macht opzoek naar de gelijkmaker en OJC loerde op de counter. Beide ploegen kregen kansen in een uiterst spannende slotfase. OJC hield echter op karakter stand en mag daarmee drie hele belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. Na afloop van de wedstrijd zag Sjoerd van Beers na aanmerkingen aan het adres van één van de assistent scheidsrechters ook nog de directe rode kaart.

OJC won dan misschien wel op een diefje...na afloop maalde niemand daarover aan Rosmalense kant. OJC koestert een voorsprong van drie punten op Sneek en heeft ook plots Magreb '90 weer in het vizier.

Volgende week ontvangt OJC op eigen veld USV Hercules. Als iets in Zeelst ook wel duidelijk is geworden is dat de twaalfde Rosmalense man een mooie rol kan spelen in de beslissende fase van de competitie. OJC kon in Zeelst rekenen op de support van een grote schare Rosmalense fans. Iets wat zowel OJC 1 als 2 deze zondag geen windeieren heeft gelegd.